Moara lu’ Bucur

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€

NBC – nunti, botezuri, cumetrii. La cum arata constructia, poti sa juri ca restaurantul deschis relativ recent în spatele Circului Foamei de la Piata Delfinul a fost special creat pentru a deservi regimente de bucuresteni dornici de însuratoare, facut copii etc. Poate suna rau, ceea ce ar fi o imensa greseala, caci investitia se arata impresionanta si studiile arata ca urmasii ciobanului Bucur gasesc o mare bucurie în ritualurile încuscririi la local. Salile de la Moara lu’ Bucur sunt largi, luminoase, ospatari si picoli sunt destui, slava Domnului!, asa ca… fuga dupa nasi! si-apoi cu alaiul pe malul lacului (da, e un lac acolo, iar de pe terasa ai priveliste asupra lui).

Eu, din pacate, n-am ajuns la Moara cu vreo fericita ocazie a întemeierii unei noi familii, ci la pranz, între doua drumuri pe la Administratia Financiara (am nimerit fix înainte de pauza de masa, asa ca a trebuit sa mai pierd vreo doua ore înainte de redeschidere). Sa fi fost de la stresul etern al contribuabilului roman? Sau poate stomacul meu nu mai suporta soriciul (oferit cu darnicie din partea casei)? Nu stiu, cert e ca de la Moara lu’ Bucur am plecat cu niscaiva arsuri la stomac. Dar hai sa nu ma mai vait atata si sa va spun ce-am gasit acolo…

Cum spuneam, locul e larg, aerisit, ospatarii sunt pe faza, dar pe undeva tot interiorul pare lipsit de personalitate, ca un restaurant standard dinainte de ’89, unde clasa muncitoare iesea, organizat, la “activitati sociale si recreative”. La intrarea din spate, deoarece geamurile largi de la parter sunt tip “oglinda”, o fatuca sta “de sase” ca sa-i mai îndrume pe musterii necunoscatori, ca mine. si bine face, ca altfel as fi dat ture prin curte pana mi-ar fi trecut foamea. Foarte amabila, te întreaba daca vrei la fumatori sau nu, te conduce înauntru si te preda colegului. Cum te-apuci sa comanzi de mancare, “vine baiatul!” si aduce o farfurioara cu sorici (destul de bun, dar ar fi mers doi-trei stropi de otet, dupa parerea mea)… Eu am luat o supa crema de legume cu crutoane, supa a fost foarte reusita dar crutoanele fusesera stropite cu ceva lichid rosiatic care le dadea un gust de bake-rolls cu paprika, cam prea “industrial” dupa gustul meu. Marturisesc ca mi-a fost foarte greu sa ma hotarasc la felul doi, din cauza ca oferta era variata si tentanta – de la berbecut, ciolane pe varza, carnaciori cu fasole si pana la diverse “specialitati traditionale bucurestene”, gen somon cu pasta de branza si nuci. M-am decis la un file de porc cu sos de castraveti si n-am apucat sa ma holbez mult la vitrina frigorifica imensa, cu doua usi, de langa bar, ca imediat a si aparut ospatarul cu comanda. M-as mai fi uitat, sunt sigur ca vitrina aia e pusa pe post de decoratiune interioara si testari oftalmologice (“si-acum silabisiti inscriptia de-acolo: Co-ca-co-laaa!, bravoo, aveti vederea buna”). Fileul arata într-un mare fel, ca sa fiu drept, felia de carne trasa la tigaie era acoperita cu castraveciori murati taiati cubulete mici si amestecati cu bucatele de ciuperci trase si ele la tigaie, iar pe deasupra era un piure si totul bagat la cuptor, ca sa prinda o crusta frumoasa, de mai mare dragul. Cum nu stiusem ca va fi si piureul de care va vorbesc, apucasem sa cer si cartofi prajiti (s-au dovedit a fi din cei congelati), asa ca n-aveam nicio sansa sa termin din farfurie. Gustul n-a fost rau, însa nici memorabil (cred ca reteta asta mergea mai bine cu castraveciori acri, nu în otet). M-am mai uitat pe lista de vinuri, am fost realmente impresionat, erau acolo vinuri chiar din toata lumea, o selectie comerciala, cum se practica deocamdata pe la noi, dar efortul era vizibil (si laudabil). Masa de care v-am vorbit, de unul singur, cu un pahar din vinul rosu al casei si-o apa plata, 44 RON.

Intrarea Torentului Nr 17-19
Tel: 021-250.06.08
Web: www.moaralubucur.ro
E-mail: info@moaralubucur.ro