Mondial du Rosé 2012 la Cannes

In perioada 27 – 29 aprilie 2012, Uniunea Enologilor din Franta organizeaza concursul Mondial du Rose. Si daca zona de origine a rose-urilor este regiunea viticola Languedoc, din sud estul Frantei, unde in alta parte decat pe Coasta de Azur, si anume la Cannes, ar fi putut sa se desfasoare competitia mondiala a rose-urilor.

Publicitate
Ravago

Mondial de Rose este singura competitie oficiala rezervata vinurilor rose din toate regiunile viticole ale lumii si organizata sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului. Ajunsa la a a 8-a editie, concursul prezinta mozaicul de culori si bogatia nuantelor gustative oferite de vinurile rose de calitate de pe intreg mapamondul. In 2011, au fost inscrise 900 de probe de vin, dintre care 100 de vinuri efervescente, din 21 de tari viticole, atat din tarile cu traditie dar si din Lumea Noua a vinului. Evaluarea probelor de vin inscrise in concurs va fi facuta de catre 50 de degustatori – experti, care reprezinta 15 nationalitati.

Si anul acesta, cele mai bune vinuri, vor fi premiate cu medalii de aur si argint respectand normele OIV ale regulamentului concursurilor de vinuri. Degustarile specialistilor au loc pe parcursul a trei zile, urmand ca rezultatele centralizate sa fie facute publice incepand cu data de 2 mai.

Publicitate
Oprisor