Și crama Vinuri de Măcin marchează Centenarul Marii Uniri prin lansarea unui vin în ediție limitată, cu nume și număr sugestive – Moștenirea, 1918 sticle. Ba chiar i-a conceput un site, de unde putem afla povestea noii etichete, precum și a cramei dobrogene.
Cupaj de Fetească Neagră și Băbească Neagră, vinul Moștenirea a fost lansat aseară la ballroom-ul Le Chateau. Este, spun cei de la Măcin „rezultatul curiozității vinificatorului de a lua ce e mai bun de la pământurile locului„. „Un vin tânăr care, dacă i se dă ocazia să învechească, va spune povestea locului în tonuri aromatice interesante„. Feteasca Neagră (80%) este vinificată separat de Băbească, baricată cât să-i imprime note fine de vanilie și condiment. Corpolență medie, taninuri moi, 13 grade vol.alc. Arome intense de fructe roșii (zmeură, vișine, cireșe coapte), prune, coacăze negre, note florale și de condiment dulce.
Moștenirea -Vinuri de Măcin: întoarcerea la origini, cu redescoperirea soiurilor autohtone
„Am fost adesea întrebat cum a apărut ideea vinului Moștenirea. Din punctul meu de vedere, ca iubitor și promotor al soiurilor autohtone românești, baza a fost întoarcerea la origini, redescoperirea soiurilor autohtone precum Feteasca Neagră și Băbeasca Neagră, care ne reprezinta ca popor, pe care le-am primit și le vom lăsa moștenire”, spune Ionuț Gâdiuță, enolog Vinuri de Măcin.
„La 100 de ani de la Marea Unire din 1918, Moștenirea noastră este omagiul pe care îl aducem după sufletul nostru, al românilor. Noi am avut grijă de acest vin pentru tine și îți incredințăm povestea Moștenirii, de care te rugăm să ai grijă la rândul tău. Te așteptăm să ne aduci povestea înapoi la cramă în următorii 100 de ani. Iar noi îți pregătim o sticlă de vin pe care o poți lăsa la rândul tău Moștenire„, arată site-ul cramei.
Nu doar numele și numărul de sticle trimit la Centenar, ci și prețul. Vinul costă 191, 8 lei și poate fi achiziționat de aici.
Despre crama Vinuri de Măcin am mai scris aici și aici.