Mozart – de la simfonii la distilat de ciocolata

Numele Mozart este un “brand” al muzicii clasice. Mai nou a devenit un brand si in lumea bauturilor alcoolice si mai precis a lichiorurilor si a distilatelor. Si, ca sa pastreze unicitatea numelui de Mozart, pe langa lichiorurile de ciocolata, de altfel deja binecunoscute pe piata bauturilor alcoolice, compania producatoare a creat un produs original – distilatul de ciocolata.

Publicitate
Excursii

Acesta poarta numele de Dry Mozart si este 100 % distilat din macerat de ciocolata premium. Doar ingrediente naturale. Pur si sec – 40% vol. alc si 0,0 g/l zahar. Potrivit producatorilor, are un “gust exploziv, proaspat, dulce amarui. Dezvolta rapid o izbitoare aroma de ciocolata delicioasa ce loveste bolta palatina si lasa un postgust lung, dulce-amarui.”

Compania producatoare, Mozart Chocolate Spirits, a fost infiintata in 1978/79 in Salzburg, pe baza experientei de 150 de ani in producerea lichiorurilor a familiei Koenig. In 2009, Distileria Mozart a avut ideea inovatoare, rezultata din cercetarea in domeniul bauturilor alcoolice, de a inventat un proces ce permite distilarea maceratului de ciocolata. Distilatul Mozart Dry reprezinta un omagiu adus compozitorului si orasului sau de origine, Salzburg. Este produs prin macerarea in solutie alcoolica a doua feluri de boabe de cacao. Acest macerat, pastrat timp de 2 luni in butoaie, este apoi redistilat pentru obtinerea distilatului de ciocolata.

Publicitate

In momentul lansarii in Germania, distilatul a fost declarat cea mai mare inovatie a pietei bauturilor alcoolice. Specialistii in bartending din Germania si Austria au clasificat Dry Mozart ca fiind o baza interesanta pentru mixurile de bauturi: “Prin asocierea echilibrata a lui Dry Mozart cu fructe, ierburi si condimente s-a deschis un univers de noi gusturi si arome. Combinatia sofisticata a ingredientelor naturale traditionale cu un proces tehnologic unic de distilare ofera un produs cu aroma pregnanta si clare de ciocolata si un finisaj dulce-amar de lunga durata”.