Mugur Isarescu: Exista intentia de a tezauriza vinuri

Juratii Premiilor de Excelenta Vinul.ro au vizitat ieri Muzeul si vechiul palat al Bancii Nationale a Romaniei, fiind intampinati chiar de catre guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Mica excursie a dezvaluit o fata a Bucurestiului pe care putini o cunosc, chiar dintre localnici – 130 de ani de istorie pura, presarata cu decizii care au schimbat soarta natiunii, totul impachetat in arta si arhitectura la superlativ.

Publicitate
Domeniul Bogdan

„Ma bucur sa va intalnesc pe toti si va felicit pentru munca pe care o depuneti. O spun din tot sufletul, pentruca si eu sunt un fel de producator de vin, chiar daca doar la nivel de hobby”, le-a spus Excelenta Sa Mugur Isarescu juratilor de la Premiile de Excelenta. Intrebat despre vechiul proiect de tezaurizare a unor vinuri, givernatorul a spus ca „exista aceasta posibilitate, pe care am luat-o in considerare de ceva vreme. Vinurile pot fi privite, intr-adevar, si ca o investitie, si stiu ca Banca Centrala a Belgiei practica tezaurizarea vinurilor”.

Vizita la BNR, inceputa in Camera de Consiliu, alaturi de cea mai mare lucrare a lui Nicolae Grigorescu – La Secerat / Rodica – a continuat cu salile Palatului Vechi, apoi cu Muzeul, care adaposteste (in ciuda faptului ca aproape toata colectia numismatica a fost trasferata  Muzeului National de Istorie inainte de 1989) o impresionanta colectie a tuturor monedelor aflate vreodata in circulatie pe teritoriul actual al Romaniei.

Publicitate