Noi premianti la promotia Val Duna si Revolutia Plescoi

Sambata, 17 martie, la sediul Carl Reh Winery din Bucuresti, o noua serie de castigatori ai promotiei Val Duna Revolutia Plescoi a fost invitata pentru premiere. Si tu poti deveni unul dintre castigatori cumparand un bag-in-box cu oricare sortiment de vin Val Duna, completand talonul agatat de acesta si trimitandu-l pe adresa indicata in talon.

Publicitate
IPPU

Revolutia Plescoi este o miscare culturala initiata de Asociatia „Clubul Presa de Vin” care-si propune sa contribuie la pastrarea si valorificarea gastronomiei si civilizatiei traditionale – mostenire a Romaniei profunde, parte integranta a „brandului de tara” – prin constientizarea opiniei publice cu privire la valoarea acestora si la pericolele care planeaza asupra lor. Revolutia – care si-a luat numele de la carnatii cu acelasi nume fabricati traditional in satul buzoian Plescoi – este o reactie la industrializarea retetelor traditionale, un indemn la cunoasterea si valorificarea patrimoniului gastronomic autohton.

Plescoii – dar si alte produse – se confrunta cu doua amenintari:

Publicitate
Domeniul Bogdan

– pauperizarea taranului roman, prin disparitia vechilor tehnici de fabricatie, din cauza ca micii producatori nu au acces la piata;
– preluarea „brandului” de catre gigantii industriali si transformarea unui produs artizanal intr-unul de larg consum, lipsit de traditii si semnificatii.

Vinurile Val Duna sunt produse de catre compania cu capital german Carl Reh Winery, care a decis astfel sa fie primul producator autohton de vinuri care sprijina miscarea culturala initiata de Clubul Presa de Vin.

Carl Reh Winery detine vii intr-una dintre cele mai valoroase zone viticole din Romania, Oprisor (Mehedinti). Valoarea vinurilor produse de Carl Reh Winery – gamele La Cetate, River Route, Val Duna – a fost confirmata prin castigarea, in ultimii ani, a numeroase premii la concursurile interne si internationale.

Carl Reh Winery este, in acelasi timp, si unul dintre principalii exportatori de vinuri romanesti imbuteliate, purtatoare de imagine si identitate nationala pe pietele din intreaga lume.