Noi sisteme de pastrare a vinului pe piata romaneasca

Pastrarea si depozitarea vinurilor reprezinta una dintre cele mai mari probleme pentru impatimitii si iubitorii de vinuri. Foarte multe persoane din aceasta categorie investesc bani si isi construiesc acasa adevarate oenoteci, unde isi tin ascunse de ochii lumii „comorile”, altii le tin pur si simplu in camara langa borcanele cu castraveti si varza murata, sau in vitrina langa seturile de pahare.
Vinurile pastrate in sticla isi pastreaza calitatile doar daca sunt depozitate corect. Unul dintre cei mai mari inamici ai vinului este caldura, temperaturile mai mari de 10-15 grade Celsius accelerand procesul de imbatranire al vinurilor, rezultand astfel o maturare „nesenatoasa” care altereaza calitatile organoleptice ale vinului. De asemenea, alternanta temperaturilor reprezinta un pericol, modificarile bruste de temperatura producand schimbari de presiune in sticla, fortand dopul si permitand patrunderea aerului. Lumina, indiferent ca este cea a soarelui sau artificiala (mai ales cea fluorescenta) are un efect daunator asupra vinurilor. Dopul de pluta al vinurilor se poate usca daca gradul de umiditate din incaperea de depozitate nu este propice pastrari, existand atfel riscul patrunderii aerului.
In lipsa unor spatii special amenajate pentru pastrare si depozitare (spatii cu temperatura constanta, omiditate propice, fara mirosuri si trepidatii), iubitorii vinurilor pot apela la vitrine profesionale speciale pentru vinuri.
Un bun exemplu in acest sens sunt sistemele profesionale pentru vinuri Bacchus, sisteme comercializate de firma Mondial Elite. Datorita unui dispozitiv de control a temperaturii simplu si intuitiv, gama de produse Bacchus raspunde tuturor exigentelor pentru corecta conservare a vinurilor. Vitrinele profesionale pentru vin pot functiona in sistem multi-temperatura sau mono-temperatura. Sistemele profesionale pentru vinuri Bacchus asigura cele sase conditii pentru pastrarea vinului in conditii optime: temperatura constanta, ventilatie lenta si continua, rafturi specifice, sistem antivibratii, umiditate controlata, intuneric. Vitrinele sunt create in mai multe forme si prezentari, si se pot adapta oricarui tip de casa – modern sau clasic -, dar si barurilor, restaurantelor si hotelurilor.
Mondial Elite este un grup industrial din primele cinci ale Italiei care lucreaza in domeniul refrigerarii si conservarii alimentelor. Productia sa este impartita in trei fabrici raspandite in Italia si Romania si oficii comerciale in Italia, Franta, Elvetia si Spania. In Romania, grupul este prezent prin intermediul companiei Mondial Elite East (Frigocom). In 18 iunie 2007, la Roma, Presedintele Franco Monico, in numele intregii firme, a primit premiul „International Europe Award for Quality 2007” (Premiul International European pentru Calitate 2007).
Mondial Elite East isi desfasoara productia pe urmatoarele directii principale: vitrine de cofetarie si pastrare a inghetatei (+5°/-25°C) cu capacitati intre 60 – 940 litri, vitrine pentru bauturi racoritoare (+1°/+10°C) cu capacitati intre 60 – 900 litri, vitrine pentru catering in otel inoxidabil aprobate Gastronorm and Euronorm (+10°/-25°C) cu capacitati intre 60-1400 litri, sisteme profesionale de pastrare si prezentare a vinului (gama Bacchus).
MONDIAL ELITE EAST
Bd. Timisoara nr. 58, sector 6
RO – 377406 BUCURESTI
Tel +40 (0)1 4134020
Fax +40 (0)1 4133745

Publicitate
Domeniul Bogdan