Noile vinuri din Corcova

25Oltenia are un nou reprezentant pe piata vinului, cele mai noi vinuri din regiunea Corcova (Mehedinti) – Corcova Roy & Damboviceanu – fiind prezentate in premiera in cadrul unui eveniment, desfasurat pe 3 iunie, la restaurantul Heritage din Bucuresti. Noua linie de vinuri produsa de Viticola Corcova – Cabernet Sauvignon & Merlot 2008, Chardonnay 2008 si Merlot Rose 2009 – va fi comercializata, potrivit lui Serban Damboviceanu, coproprietar al companiei, incepand cu luna iunie atat in HoReCa si in magazine specializate, dar si in retail.

Publicitate
Ravago

6Viticola Corcova detine in acest moment 55 de hectare de vita de vie pe rod, replantate incepand cu anul 2005, majoritatea cu material saditor din Franta, dar din aceasta toamna vor intra pe rod inca 20 de hectare de vita de vie, moment in care se va ajunge la o productie de aproximativ 400.000 de sticle pe an. Pe langa soiurile mentionate, din sortimentatie mai fac parte Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc si Feteasca Neagra.

33Investitia realizata de cei doi proprietari ai companiei, Michel Roy (partea franceza) si Serban Damboviceanu (partea romana), din resurse proprii si fonduri europene, se ridica la peste 3 milioane de euro. Ea a constat in replantarea podgoriei, reconstructia cramelor, respectandu-se planurile initiale ale printului Anton Bibescu, fondatorul podgoriei, si in dotarea cramei cu utilaje de vinificatie moderne. Conform reprezentantilor companiei, cel care se ingrijeste de vinuri in crama este enologul francez Laurent Pfeffer.

Publicitate

4Planurile de viitor ale companiei sunt destul de ambitioase, proprietarii Viticola Corcova intentionand sa exporte vinurilor Corcova Roy & Damboviceanu in tari slave: Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Rusia, in Asia: China, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, dar si in America de Nord si in Marea Britanie. De asemenea, din toamna, acestia au anuntat ca vor lansa un nou vin din soiul Syrah.