Noma, cel mai bun restaurant din lume pentru al treilea an consecutiv

Restaurantul danez Noma a primit pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai bun restaurant din lume, in topul realizat de prestigioasa publicatie Restaurant Magazine, anunta Decanter.com.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Aflat la cea de-a zecea editie, topul celor mai bune 50 de restaurante din lume pe 2012 a fost dat publicitatii pe 1 mai, aceasta clasificare fiind realizata pe baza opiniilor a paste 800 de experti gastronomici din intreaga lume.

Pe locul doi al acestui top se afla El Celler de Can Roca, din Girona, restaurant vecin cu El Bulli, de cinci ori castigator al acestui top. Can Roca este urmat de Mugaritz, din localitatea San Sebastian, de DOM – Sau Paolo, Brazilia, pe locul al patrulea, de Osteria Francescana, din Modena, Italia si de Per Se, din New York. In top 10 au mai intrat si Alinea, din Chicago, Arzak, tot din San Sebastian, Dinner, restaurantul din Londra detinut de Heston Blumenthal, si Eleven Madison Park, din New York.

Publicitate

Intrarea restaurantului de o stea Michelin al lui Blumenthal in top 10 l-a propulsat pe acesta locul 1 al celor mai buni bucatari din lume, potrivit mai multor critici, celebrul chef britanic avand in top si restaurantul The Fat Duck, pe locul al 13-lea.

In topul 50 al celor mai bune restaurante din lume, au intrat sase restaurante frantuzesti, cinci spaniole si trei britanice.