Nou de la Halewood: Fetească Neagră Rose Floare de Lună

Feteasca Neagră RoseHalewood Wines & Spirits a anunțat lansarea un sortiment nou în gama Floare de Lună: Fetească Neagră Rose, primul vin rose din gamă și prima Fetească Neagră Rose din portofoliul companiei. Noul sortiment se găsește atât în retail, în lanțurile mari de magazine, cât și în horeca și în magazinele proprii ale producătorului de vin, Winery Outlet.

Publicitate
Domeniul Bogdan

„Cererea și consumul de vin rose au atins cel mai înalt nivel de până acum. Consumatorul se orientează către vinuri rose seci, vinuri proaspete, cu un corp lejer, care se potrivesc foarte bine cu o varietate mare de mâncăruri, vinuri ideale pentru sezonul cald. În contextul creșterii spectaculoase a rose-ului, am considerat că este oportun să valorificăm soiul Fetească Neagră într-un vin rose deosebit. Avem deja o reputație foarte bună pe piață cu vinurile obținute din acest soi românesc și am dorit să le oferim consumatorilor noștri o experiență noua, deosebită”, a adăugat Marius Bratu, Sales Manager Halewood Wines & Spirits. Potrivit reprezentanților Halewood, această Fetească Neagră Rose poate fi consumată în orice moment al mesei, cu aproape orice preparat.  Ei descriu noul produs drept rose deschis, cu reflexe violete, proaspăt și fructos, cu arome de căpșuni și fructe roșii de pădure, aciditate echilibrată și bine susținută de structura fină.

„Prin gama de vinuri Floare de Lună urmărim promovarea soiurilor românești. Am început cu Feteasca Neagră, despre care se spune că este cel mai valoros soi autohton, după care am lansat Floare de lună Fetească Albă, de proveniență transilvăneană, zona în care s-a născut acest soi. La sfârșitul anului 2014, a venit rândul Tămâioasei Românești să fie scoasă în față, un vin sec ce provine din regiunea Dealu Mare. Ideea producerii unui vin rose din Fetească Neagră ne-a încolțit în minte acum doi ani, iar recolta din 2015 de Fetească Neagră ne-a convins, iar acum am considerat că este cel mai bun moment să îl scoatem pe piață”, a declarat Lorena Deaconu, enolog Halewood Wines & Spirits.

Publicitate
Velvet

* Alte articole despre Halewood Wines & Spirits publicate pe Vinul.Ro puteți găsi aici.