Nou studiu demonstreaza beneficiile consumului moderat de vin

Consumul moderat de alcool, in special vin, poate avea efecte benefice asupra organismului, prevenind bolile cardiace, potrivit unui nou studiu medical, realizat de cercetatori americani de la Universitatea South Carolina, citat de BBC. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 7.500 de voluntari si a durat 4 ani. Concluzia a fost ca persoanele care consuma moderat vin intampina un risc cardiac cu 38% mai mic decat cei care nu au consumat deloc alcool. Consumatorii de vin au fost cei care au avut cele mai bune rezultate la testele cardiace, conform acestui studiu publicat de American Medical Journal. Nici unul dintre participantii la acest studiu nu consuma alcool in moment inceperii experimentului. Apoi, doar 6% dintre participantii la studiu au inceput sa consume alcool zilnic, in cantitati moderate – un pahar de vin pe zi pentru femei si pana la 2 pahare de vin pe zi pentru barbati. Dupa 4 ani s-a observat ca gradul considerabil mai redus de risc cardiac suportat de participantii la experiment care au consumat alcool zilnic, este constant, indiferent de gradul de forma fizica, de masa corporala sau de alti factori de risc cardiac. Acest studiu a identificat de asemenea si o crestere a cantitatii de HDL sau asa-numitul ”colesterol bun” din organism la persoanele care au consumat regulat si cu moderatie vin, timp de 4 ani.

Publicitate
Ravago