Noua eticheta Mouton Rothschild 2008

Celebrul producator de vinuri Chateau Mouton Rothschild a prezentat publicitatii, la sfarsitul lunii noiembrie, noua eticheta care va sta pe sticlele din recolta 2008, anunta decanter.com.

Publicitate
Excursii

Artistul care creat eticheta pentru vinurile Mouton Rothschild 2008 este Xu Lei, directorul artistic al Today Art Museum, din Beijing. Acesta a restilizat clasica emblema Mouton, desenul sau reprezentand o lucrare in cerneala ce ilustreaza celebrul berbec, incadrat de doua jumatati de luna. Potrivit, lui Xu Lei, lucrarea simbolizeaza „legatura dintre oameni si culturi, legatura dintre cele doua emisfere”.

La inceputul lui 2010, in urma speculatiilor privind noua eticheta Mouton Rothschild pretul pentru o cutie din recolta 2008 a crescut de la 1800 de lire sterline pe cutie, pret anuntat la sfarsitul anului 2009, la 2200 de lire. La mijlocul lui 2010, pretul atinsese cota de 6000 de lire pe cutie. Pentru a sublinia importanta pietei chineze pentru evolutia sa viitoare, Chateau Mouton Rothschild a anuntat acum cateva saptamani ca toate sticlele 2008, inclusiv cele magnum, vor avea gravat pe gat ideograma chinezeasca echivalenta a cifrei opt, pentru a celebra noul joint-venture al companiei in China. Acest anunt si-a pus amprenta asupra evolutiei pretului vinului, astfel ca in acest moment Chateau Mouton Rothschild 2008 este tranzactionat la un pret de aproximativ 10.000 de lire pe cutie.

Publicitate

Incepand cu 1945, pentru fiecare recolta in parte, celebrul chateau bordolez a invitat cate un artist celebru sa-i ilustreze etichetele, printre acestia numarandu-se nume precum Pablo Picasso, Salvador Dali, Francis Bacon, Andy Warhol sau Printul Charles.

One thought on “Noua eticheta Mouton Rothschild 2008

Comments are closed.