Noua Zeelandă din Piața Victoriei, la Wine Bistro by Vinexpert

Jumătatea lui mai a adus în fața bucureștenilor pasionați de gusturi un sibian emigrat de trei decenii, bucuros să prezinte în limba natală vinurile celebre ale noii sale patrii: cu Cristian Bonfert “povestind sticlele” Marisco Vineyards și cu preparatele chef-ului rezident, Vinexpert a oferit Antipozi demn de renumele său de selecționer de vinuri internaționale.

Publicitate
Excursii

”Colonial Party” s-a numit evenimentul de miercuri, 18 mai, care a transformat The Wine Bistro Vinexpert din centrul Bucureștiului, în gazda unei seri în stil neozeelandez. Christian Bonfert, un român emigrat de 30 de ani din Sibiu, s-a bucurat să povestească oaspeților săi, cu multă pasiune, în limba maternă (pe care a mărturisit că nu a mai vorbit-o de câțiva ani), despre vinurile și despre filozofia companiei pe care o reprezintă, Marisco Vineyards.

Casă de renume mondial a brandurilor BND & Kings Series, Marisco Vineyards este situată în Valea Waihopai din Marlborough, Noua Zeelandă, întinsă pe 260 de hectare – o locație care oferă un mediu aproape perfect pentru producerea vinurilor cu caracter uimitor. Brent Marris, Chief Winemaker și Rosemary Marris, s-au angajat la construirea brandurilor BND & Kings Series în 2003, creând in jurul lor o frumoasa poveste, Marlborough devenind unic în Noua Zeelandă. Astfel, e de la sine înțeles că vinurile prezentate, toate din gama The Ned (purtând, simbolic, numele celui mai înalt vârf din Dealurile Wither), au fost pe măsura renumelui și așteptărilor.

Publicitate
IPPU

Un Sauvignon Blanc cu arome explozive, un Pinot Grigio, vinificat cu o tentă roz și un rose din Pinot Noir, toate din producția 2015, au fost cele trei vinuri care au deschis apetitul invitaților. Degustarea a continuat cu un superb Pinot Noir 2014 și s-a încheiat, spectaculos, cu un vin de desert, Noble Sauvignon 2013.

Toate vinurile au fost acompaniate, în mod armonios, de preparate specifice Noii Zeelande, pregătite de chef-ul The Wine Bistro. Tartine cu creveți, ton cu legume crocante, pe pat de chifteluțe de cartofi, pui cu miere și cardamom, frăgezit în sherry și cognac, plăcintă cu carne de vită pe cremă de mazăre și biscuiți Anzac, cu marmeladă de portocale, au răsfățat papilele degustătorilor, contribuind la buna dispoziție a acestora.