Noutati de la Avincis Dragasani: primul Cabernet 2011 a fost imbuteliat, recolta 2012 a inceput

Avincis anunta ca inainte de inceperea recoltei 2012 a fost imbuteliat cel mai proaspat Cabernet Sauvignon, recolta 2011. „20 de procente din acest proaspat Cabernet Sauvignon 2011 au fost invechite in butoaie frantuzesti timp de 8 luni. Vinul nostru Cabernet Sauvignon 2011 are o culoare stralucitoare de pruna rosiatica tipica pentru acest vin tanar. Buchetul sau este proaspat si expresiv, cu arome de fructe rosii precum coacaze negre sau mure. Structura acestui vin prezinta un echilibru perfect intre rotunjime si aciditate. Taninurile isi fac, de asemenea, simtita prezenta – dar in mod discret”, se precizeaza intr-un comunicat de presa dat de producatorul din Dragasani.

Publicitate
Oprisor

Totodata, in comunicatul Avincis se mai anunta ca vinul Cabernet Sauvignon Cuvee Andrei 2011 va mai fi pastrat in butoaie de stejar pana in primavara lui 2013.

In acest an, conditiile climaterice i-au determinat pe reprezentantii Avincis sa demareze campania de recoltare mai devreme decat de obicei. Primele plantatii care au fost recoltate au fost cele de Muscat Ottonel: „vor fi urmate de cele cu strugurii tineri de Tamaioasa Romaneasca si Sauvignon Blanc, din care vom produce vinul Cuvee Petit – Sauvignon Blanc. In continuare, vom recolta strugurii din soiul Merlot pentru vinul Rosé 2013 si strugurii din soiul Pinot Gris”.

Publicitate