Noutati lansate si nelansate de la Oprisor!

Crama Oprisor este unul dintre putinii producatori romani care reusesc sa tina interesul fanilor cat mai ridicat, oferindu-le în momente cheie cate o mostra de talent, marca Liviu Grigorica.

Un bun exemplu în acest sens este Rheinriesling Caloian 2011, lansat la începutul acestei veri, un vin modern, cu arome explozive, dar cu un potential de maturare fascinant pentru un alb. Atentia pentru detalii în faza de vinificare – selectia drojdiilor, momentul recoltarii, fermentatie la temperatura controlata, si-a pus amprenta si asupra vinului. Rezultatul este unul impresionant: cu toate ca este tanar a apucat sa prinda cate ceva din notele clasice si evoluate ale marilor Rieslinguri de Rhin. Tonurile olfactiv-gustative de citrice, fructe uscate si flori albe se dezvolta pe o dominanta de kerosen, textura cretoasa oferind vinului un aer pretios, ce-l recomanda a fi consumat alaturi de mancare.

Daca Rheinrieslingul Caloian 2011 a reprezentat surpriza începutului de vara, Cabernetul Sauvignon Oprisor 2010, unul dintre cele mai asteptate vinuri de pe piata romaneasca, se va numara cu siguranta printre revelatiile acestui sfarsit de an. „Pentru Cabernet Sauvignon Oprisor, am selectat parcelele înca din primavara. Am avut grija de modul de taiere, ca via sa dea recolta mica. Selectia strugurilor s-a facut dupa înflorire si înainte de parga, pentru a avea struguri de buna calitate. Bineînteles ca si macerarea a fost un proces atent supravegheat. În functie de parcela, am avut perioade de macerare de la 7 la 20 de zile. Maturarea s-a facut timp de un an în, baricuri din stejar francez si american, la prima sau la a doua mana”, afirma Liviu Grigorica, enologul Cramei Oprisor. Fanii acestui vin mai au însa de asteptat, lansarea fiind programata pentru aceasta toamna. Pana atunci, puteti citi nota de degustare facuta vinului de catre editorii Vinul.Ro.

 

RHEINRIESLING CALOIAN 2011

12,5% vol. alc., sec, IG Dealurile Olteniei
Culoare stralucitoare, galben-verzui, si arome intense, placute, cu impresii florale, si atingeri de polen, gutuie si hidrocarburi. Gustul este placut acid, bine închegat, cu o textura astringent-cretoasa. Caracterul picant este echilibrat de notele dulci, care dau finalului expresivitate. Are potential de pastrare, fiind recomandat a fi consumat alaturi de mancare.
84 puncte

CABERNET SAUVIGNON OPRISOR 2010

IG Dealurile Olteniei, 14% vol. alc., sec
Tineretea nu reuseste sa-i puna în plan secund complexitatea aromatica. Are înca de pe acum o profunzime de invidiat si o evolutie progresiva. Nasul aminteste de caisele confiate, smochine, piele, iarba uscata si ciocolata, iar gustul este atletic, cu un final exploziv-condimentat. Taninurile puternice îi confera densitate, alaturi de o fructuozitate plina, rotunda. Un vin care promite foarte multe.
88 de puncte