O noua sectiune a Excelentei: vinurile neimbuteliate

PDEAnuntam in numarul trecut al revistei ca editia din acest an a Premiilor de Excelenta Vinul.Ro se va concentra pe obtinerea de efecte comerciale cat mai bune in beneficiul vinurilor laureate. In urma parteneriatelor incheiate de catre organizatori cu diferiti jucatori din piata media (online, print, radio si televiziune), cu asociatiile somelierilor dar si cu reprezentanti din alte industrii, „vinurile de excelenta” vor cunoaste o si mai rapida celebritate (si vanzare).

Publicitate
Oprisor

Pe fondul unui interes in crestere fata de vinurile premium si superpremium, dar avand in vedere si dificultatea si incertitudinea cu care sectorul HoReCa poate prelua eficient aceste categorii de vinuri, am decis ca anul acesta sa venim cu inca o noutate: pentru prima oara in istoria Premiilor de Excelenta, in 2013 vom acorda o sansa si vinurilor inca neimbuteliate. Pe langa vinurile achizitionate de noi direct de la raft si pe langa vinurile inexistente la raft dar disponibile exclusiv catre restaurante si magazine specializate, producatorii sunt invitati sa inscrie spre evaluare probe de tanc, vinuri care inca nu au fost imbuteliate si care nu au, inca, un traseu comercial clar stabilit.

Noutatea vine ca urmare a interesului tot mai mare din partea unor retele comerciale fata de vinurile de calitate HoReCa, dar care sa fie disponibile si pentru clientii marelui retail. Desigur, este si o scurtatura (una corecta) prin care accesul unor producatori de calitate catre marele retail se va face cu mai mare usurinta.

Publicitate
Oprisor

Analizele si consultarile initiate de echipa Vinul.Ro cu specialisti din comertul modern au aratat un potential clar de dezvoltare a vanzarilor pentru laureatii acestei categorii. Este, asadar, si o sansa in plus pentru acei producatori care, din diferite motive independente de vointa lor, erau nevoiti sa vanda vinuri de calitate peste medie in vrac sau in forme de ambalare sub nivelul calitativ real al produselor.

Suntem convinsi ca nu doar marele retail si producatorii vor fi beneficiarii acestei initiative, ci in primul rand publicul consumator din intreaga tara, care va afla astfel si despre produse sau crame mai putin cunoscute in afara zonei lor de origine. De asemenea, rezultatele acestei categorii de concurs prezinta interes si pentru distribuitorii specializati sau alte categorii de investitori in vin.

In final, odata cu invitatia calduroasa adresata producatorilor de a inscrie si vinuri de tanc la Premiile de Excelenta Vinul.Ro, imi permit sa subliniez din nou principalele trasaturi ale acestui eveniment ce va avea loc in 12-15 noiembrie la Bucuresti: juriu international profesionist si impartial, organizare corecta, deja certificata in editiile precedente, avand in spate cea mai veche revista de specialitate din tara, apta sa propulseze excelenta vinurilor catre un public consumator (si revanzator) avizat si bine selectat, la nivel national.

Vor urma si alte noutati.