Oenogastronomia din Sardinia, la Muzeul Satului

Intre 2 si 5 decembrie 2010, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti, va fi organizat evenimentul cultural “Sardegna in su coro”, dedicat istoriei Sardiniei arheologice, culturale si turistice. Potrivit organizatorilor, in cadrul acestui eveniment cultural va fi prezenta si oenogastronomia din provincia Ogliastra, cu participarea Consortiului din Talana si a Cantinelor de vin din Tortoli, enogastronomia din zona Planargia si Montiferru Occidental, o colectie de cosuri facute manual, ceramica moderna si o expozitie de sticla artistica, cu participarea artistului Filippo Lilliu.

Publicitate
Ravago

Invitatii vor putea participa de asemenea si la o expozitie de fotografie semnata de Alex Bisi, o expozitie de bijuterii traditionale in filigran a maestrului bijutier Giancarlo Moi, Sardinia arheologica prezentata de Dr. in arheologie Pierre Guy Vansis din Tortoli si Sardinia turistica, prezentata de Dr. Giampietro Murru, din provincia Ogliastra. De asemenea, va avea loc si expozitie de ceramica pre-nuragica de la Cooperativa Villa Abbas, o expozitie de statuete de bronz din perioada nuragica cu participarea artizanului Corrado Fontanarosa, colectie de covoare lucrate manual de artista Elena Mulas din Urzulei, o prezentare a scriitoarei Grazia Deledda, care a obtinut Premiul Nobel pentru Literatura in anul 1926, fiind prima si singura femeie din Italia care a obtinut celebrul premiu.

Pe 2 decembrie 2010, in seara inaugurala, va avea loc un concert extraordinar al artistilor Andrea Pisu (care canta la cel mai antic instrument din insula – Launeddas) si Vanni Sanna.

Publicitate
Oprisor