Off-road degustativ în București: turism senzorial-cultural în Piața Obor

“Toate tururile ghidate ale orașului se concentrează pe locuri, clădiri și istorie. Dar nevoia turiștilor de a afla lucruri practice (tradiția alimentelor, gustul acestora) nu este satisfăcută”. Așa își motivează Tudor Ionescu proiectul unui altfel de tur ghidat. Un program care se centrează pe experiența senzorială nemijlocită oferită turiștilor și pe cunoașterea vieții de zi cu zi a oamenilor obișnuiți: ce mănâncă aceștia, de unde își procură alimentele, ce gust au, ce beau, cum interacționează. Un tur al Pieței Obor – probabil cea mai mare piață agroalimentară din sud-estul Europei, cu o istorie extrem de interesantă, după cum spune Tudor – în care istoria orașului se percepe altfel.

Publicitate
Vinarte

Dincolo de legendele, de forfota specifică sau de istoria Pieței, care constituie în sine elemente de atracție pentru oricine vrea să înțeleagă mai bine România și Bucureștiul, turul propus de Tudor – un somelier pasionat – include degustarea de vinuri diverse și reprezentative în experiența oferită grupurilor. Alături de platouri cu produse autentice, procurate de la producători de calitate care vând în piață. “Vinul e cartea de vizită a unei țări, astfel că turiștii doresc să încerce vinul autohton”, spune el.

O experiență culturală și degustativă inedită, disponibilă în 5 limbi

Publicitate

Tururile propuse de Tudor se adresează în primul rând agențiilor de turism specializate în incoming, dar ele pot fi foarte interesante și pentru români. Prezentările se pot realiza în 5 limbi (engleză, franceză, spaniolă, italiană sau română), și includ:

– prezentarea Pieței Obor;
– prezentarea zonelor viticole și a vinurilor reprezentative din România;
– degustare comparativă și asistată a vinurilor, alături de platouri de gustări savuroase și autentice;
– oferirea de materiale informative;
– posibilitatea achiziționării vinurilor la prețuri speciale.

Cei interesați pot afla mai multe detalii despre acest nou concept sau își pot programa propriul tur contactându-l pe Tudor Ionescu la e-mail: tudor@e-murfatlar.ro sau la telefonul 0745.755.756.