Ole! Fiesta spaniola – Continentele Gustului (7) by Vinexpert & Bucatarescu

 

Publicitate
Excursii

spania

De obicei, o masa „tipic spaniola” te fura usor cu un platou de tapas si o carafa de sangria ieftina, din vin rosu de masa. Vinexpert & Bucatarescu incearca sa reabiliteze conceptul de gastronomie iberica cu retete necomerciale, asociate cu cea mai buna selectie de vinuri a tarii care-si sarbatoreste Ziua Nationala.

Publicitate
IPPU

Luni, 13 octombrie, de la orele 19:30, sunteti asteptati la Vinexpert Lounge (Calea Dorobanti nr. 152). Sa inceapa fiesta!

1. Intampinare cu adevarata reteta de sangria (Cava Sangria), bazata pe Cava Pere Ventura;
2. Selectie de painici cu alioli:
– paine conquistador cu porumb;
– paine cu usturoi dulce;
– barra gallega – paine galiciana cu seminte de dovleac si floarea soarelui;
– paine cu masline;
3. Gazpacho cu oua de prepelita, însotit de Terroja de Sabate i Coca-Xare-lo, vi de terrer 2007;
4. Grandes bolas de fuego: fudulii de taur, imbalsamate in vin rosu asezonat cu capere uriase si balsamico, apoi stropite cu Dominio de Valdepusa Caliza 2009, Syrah & Petit Verdot;
5. Innuendo de jamon serrano y queso manchego, peste care s-a picurat ulei de masline spaniol si care se bucura de tovarasia unui Tempranillo Alma Tobia Tinto de Autor  2005;
6. Albondigas (chiftelute spaniole picante) in sos rosu de afine licoroase, tocmite cu caise in vin si acompaniate de Marques de Grinon „El Rincon”, Tinto de Garnacha y Syrah 2006;
7. Omagiu piezis lui Bunuel: Iepurele andaluz… fezandat in vin rosu, gatit cu vin de Jerez, imbelsugat cu carnati madrileni, garnisit cu orez innobilat cu sofran, dres cu masline si ademenit cu pere imbatate, imperecheat cu Marques de Grinon Emeritus 2004;
8. Pain d’Espagne – pandispan pufos cu alune si fructe de padure, servit cu sorbetto de Cava, cu vanilie, menta si lamaie si o cupa de Pere Ventura Cava Primer Semi-sec Rose.

Ca de obicei, in seara evenimentului, clientii Vinexpert beneficiaza de 20% reducere la vinurile degustate, paharele, carafele si decantoarele Riedel folosite, precum si la produsele de gastronomie Leonardi, Gran Cucina si Edouard Artzner.

Pret: 150 lei/persoana
Numarul de locuri este limitat.
Rezervari la 0740 029 642, 0740 100 397, sales@vinexpert.ro, dorobanti@vinexpert.ro.