Oprișor în bucate

Oprișor în bucate. La pas prin România gastronomică în 2020

Cum izolarea forțată la care suntem supuși în anul de grație 2020 (și care pare că a venit peste noi ca să stea, nu glumă!) ne încurcă mult planurile de vacanță în afara țării, m-am gândit că ar fi util să public o serie de articole despre locurile faine pe care le puteți găsi și la noi în această toamnă și nu numai. Las pe alții să vorbească despre obiectivele cultural-turistice sau despre peisaje (“Trăiască Google, în care-am re-născut!”) și mă axez pe… mâncare și vin. Sper să vă dea idei interesante pentru călătorit sau măcar pentru gătit.

Cum o întreprindere așa de ambițioasă mi-era greu să înfăptuiesc de unul singur, am cerut ajutorul prietenilor mei de la Oprișor, astfel încât să-mi completeze lacunele personale grave în materie de mâncat în țară din ultimul an. Fetele și băieții din teritoriu de la Crama Oprișor – Florin “Boris” Ionescu, Alexandra Tanco, Roxana Ferchiu, Iulia Trejer, Rebeca Didu, Iliuță Cucu, Radu Cheresteșiu, Bogdan Tăuș – mi-au fost ochi și urechi și mi-au semnalat ce știau ei mai bun. Iar eu am selectat din nenumăratele lor propuneri câteva, care mi-au lăsat mai mult gura apă… mă rog, “gura apă” se stinge cu vin, nu-i asta problema. Așa că – tot cu ajutorul “ochilor și urechilor” din teritoriu – vă propun mai jos și vinuri de la Oprișor care să meargă la fiecare “obiectiv gastronomic” prezentat. Pe unde s-a putut și am avut amintiri personale, am intervenit în recomandările prietenilor mei. Să visăm împreună la lucruri bune – și ele vor deveni realitate!