Papillon

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€

Publicitate
Ravago

Doimaiul de la ATF

papillon-terasaDaca vrei fete de masa impecabile, feluri de mancare atent asezate artistic pe farfurie si ospatari scrobiti, atunci cu siguranta terasa de vizavi de intrarea principala a Academiei de Teatru si Film (ATF) din Bucuresti nu e locul unde sa mergi.

Publicitate

Daca vrei, in schimb, sa te simti aproape ca la orice terasa de la 2 Mai, sa joci eventual o tabla si sa nu te sinchisesti nici ca sandalele ti-s prafuite si nici ca ospatarul pare proaspat trezit din somnul dulce de dimineata (la orice ora), atunci ai un motiv intemeiat sa mergi la Papillon. Ambianta e “de ograda”, cu cateva mese scrijelite asezate sub o bolta de vita; locul pare ca nu e niciodata inchis, ceea ce ar explica intr-o oarecare masura si stilul serviciului: mai degraba relaxat (atat de relaxat incat nimanui nu i-ar trece vreodata prin cap sa te intrebe daca cumva vrei pahar la cola); timpii de livrare a comenzii par setati pe viteze arabesti sau moldovenesti (incet, incetisor si “pi loc”).

Cu toate astea, niciun musteriu nu da vreun semn ca ar fi deranjat. Probabil din cauza ca terasa nici nu incearca sa umble “cu fatada vopsita”, totul e limpede inca de la poarta: what you see is what you get! Odata ce ai decis sa intri la Papillon, ti-ai asumat un anumit tip de conventie, care nu tine neaparat cont de standardele alimentatiei publice veritabil urbane. Lista de bucate e hipercalorica, o contopire intre “stilul student-nu-stric-banii-de-bere-pe-mancare” si cel de mancare gatita “a la gospodina vesela”: gasesti de la iahnie de fasole cu cabanos, fasole cu afumatura sau musaca pana la cateva snitele, cu optiuni relativ reduse – dar dulci – de desert. Berea e la putere, la fel si o varietate de tarii, iar locul pare ca a gazduit adesea (si are de gand s-o mai faca inca multa vreme) lungi dezbateri intelectuale aprinse intre studenti, profesori, hipioti de tot soiul, baieti (de orice varsta) fugiti de-acasa cu banii de paine etc. Cum spuneam, e un loc deloc potrivit pentru publicul de mall, insa cu un farmec cert.

Papillon
Str Matei Voievod 68

One thought on “Papillon

  1. ai mare, mare dreptate. am terminat unatc-ul si asa este. insa… esti cam bland in exprimare. sa fim seriosi, oamenii din acea facultate merg acolo pt ca nu au de ales decat intre cazatura aia si cea de langa [one – inspirat nume…] care este condusa chiar de barmani [se poate observa de la o posta acest lucru] deoarece patronul e alcoolic [zvon…]. iar grota de peste drum… este sub orice critica. nici macar nu isi are locul pe site-ul asta… sa vorbim de lucruri care conteaza, nu?

Comments are closed.