Parker s-a indragostit de Two Oceans

Cel mai influent critic de vin din lume, americanul Robert Parker – despre ale carui note se spune ca influenteaza cu 10 sau chiar 20% pretul final al unor vinuri de top – a surprins piata recomandand cu caldura un vin ieftin, dar cinstit, din Africa de Sud.

Publicitate
Ravago

Two Oceans, un producator care a inceput de-abia de curand sa castige vizibilitate pe pietele internationale, a castigat 87 de puncte cu un Shiraz din 2007 si 86 de puncte cu un Sauvignon Blanc din 2008. Vinurile au fost analizate si descrise intr-o sectiune speciala din Wine Advocate, sub semnatura lui David Schildnecht. Shiraz-ul, conform prestigioasei reviste, este “soft, generos de suculent si cu o textura surprinzator de bine finisata, dominat de zmeura neagra, cu note de ciocolata si piper negru”. Sauvignon Blanc-ul a fost descris ca fiind “remarcabil pentru caractereke de agrisa, fructul pasiunii si limeta (…) cu un parcurs in intregime curat si stralucitor, care lasa gura racorita si mai mult decat dispusa sa mai primeasca o inghititura”.

Robert Parker a declarat, la randul sau, ca Shiraz-ul de 9 dolari “face de rusine, prin valoarea sa, valul de shiraz ieftin, dar mizerabil, care a invadat piata in ultimii ani”.

Publicitate
IPPU

Two Oceans este un brand sud-afican care a inceput sa faca voga de putini ani in Canada, Suedia si peninsula scandinava, parand sa promita cresteri mari si pe pietele din Germania, Olanda si Rusia. |n Romania, vinurile Two Oceans sunt disponibile din 2007, fiind importate de Cramele Recas.