Parteneriat intre Cramele Recas si Asociatia Somelierilor din Romania

Cramele Recas a semnat de curand un parteneriat de colaborare si reprezentare cu Asociatia Somelierilor din Romania.

Publicitate
Oprisor

Potrivit lui Ciprian Rosca, directorul comercial al Cramelor Recas, prin aceasta colaborare se doreste atat sprijinirea somelierilor reprezentati de ASR, cat si formarea si dezvoltarea unei interfete intre vinul de calitate si consumatorul premium. Anul trecut, compania banateana a demarat un amplu proiect pentru de promovare a vinurilor premium din portofoliu, ocazie cu care a fost recrutat in echipa somelierul Alexandru Dan, campion national la Campionatul National al Somelariei 2007 si concurent in semifinalele campionatului european de profil din 2008.

7 thoughts on “Parteneriat intre Cramele Recas si Asociatia Somelierilor din Romania

  1. Cred ca ar fi bine sa o lasati mai moale cu Alexandru Dan,am fost la Campionatul National al Somelariei (care era de fapt CUPA) si Dan Alexandru recita pe d erost raspunsurile,fara sa aiba habar ce e in pahare.Dupa care s-a clasat pe ultimele locuri in Ungaria,a fost penibil.Asta pentru ca baietasul e paralel cu meseria,nu a lucrat ca somelier niciodata ,intr-un restaurant de 5 stele din tara sau din afara.Mai bine nu ii mai pomeniti numele,ca ne facem de cacao !

  2. De ce esti atat de inversunat pe acest somelier, Dan Alexandru? Oare pentru ca a luat Trofeul la Campionatul National al Someleriei de la Azuga? Da-mi exemple de somelieri care lucreaza la restaurante de 5 stele din tara. E si el la inceput de drum. Si, apropo, tu cine esti?! Nu ti-am mai auzit numele pana acum in lumea vinului.

  3. Dar, ce pot sa mai spun..e foarte usor sa critici pe cineva….de ce nu faci tu ceva mai bun?! Daca esti tu mai bun decat Dan Alexandru de ce nu iesi in fata reflectoarelor? Invata-i meserie pe somelierii din Romania, daca esti mai brav. Apropo tu cunosti vinurile atat de bine? Stii sa faci diferenta dintre o Tamaioasa romaneasca de Pietroasa si una de Cotnari? Stii, oare, sa apreciezi un vin la adevarata sa valoare, ai reusit vreodata sa pretuiesti munca depusa de viticultor si vinificator, munca si pasiune care dau nastere acestei licori bahice. Iti spun eu NU STII………Asa ca, sfatul meu: MAI INVATA… SA CUNOSTI VINUL…SI NUMAI JUDECA OMUL.

  4. No name, dar tu cine esti? ­čÖé

    La restaurante stelele care conteaza cu adevarat sunt cele Michelin si in Europa de Est exista doar 2: la Praga si la Budapesta.
    Degustare placuta!

  5. @Tecsan Marius.
    Multumesc pentru mesaj dar m-ar fi ajutat critica daca vedeam ca esti documentat si daca ar fi fost desigur constructiva, sunt constient ca nu sunt cel mai bun sommelier si de aceea invat permanent, doar traim intr-o industrie in care tot timpul avem cu toti de invatat!!!
    Fyi- totodata sunt fapte ce vorbesc dincolo de pareri personale:
    Locul 1 la ”Trofeul National al Someleriei 2007” sub ediga ASI(www.sommellerie-internationale.com) nu ”cupa”(cum relatati dumneavoastra mai sus) in competitie cu somelieri celebri.
    Dublu finalist national ”Maitre d’hotel Romania”
    Semifinalist la ”Best European Sommelier” sub egida ASI-http://www.sommellerie-internationale.com, titlu obtinut la Sofia unde s-a desfasurat competia europeana(care nu se afla in Ungaria, pentru cunostintele generale ale dumneavoastra domnule T.M.)
    Cu referire la locati:
    Athenee Palace Hilton waiter http://www.hotel.athenee.palace.hilton.com, ;
    Carol Parc Hotel-Small Luxery Hotels-Deputy Food & Beverenge Manager- http://www.carolparchotel.ro;
    Boca West Country Club- Florida Usa, Restaurant Captain
    http://www.bocawestcc.org .com
    Carnival Cruise Line-Sommelier (cea mai mare corporatie de vase de croaziera)
    In momentul de fata lucrez pentru unul dintre primii 5 producatori de vin si totodata un important importator.
    Desigur cu toate astea nu inseamna ca sunt cel mai bun sommelier, ci ca toti din lista de mai sus s-au inselat iar dreptate aveti doar dumneavoastra domnule M.T.

    ApropoÔÇÖ ce puteti sa ne spuneti despre dumneavoastra???!!!

    Va salut din incinta unui resolt de 5 stele din Asia(dupa o discutie amicala cu F&B managerul de aici chiar mi-a facut o oferta pentru pozitia de head sommelier!!!) unde ma ospatez cu o butelie de Veuve Clicqout La Grande Dame.

    Savoir bien,
    Alexandru Dan.

Comments are closed.