Participare romaneasca de prestigiu la Wine for Asia, Singapore, 2007

In perioada 25-27 octombrie 2007 s-a desfasurat targul international „Wine for Asia 2007”, organizat de SINGEX Exhibitions Pte Ltd, cu sprijinul acordat de International Enterprise Singapore si Singapore Tourism Board (ambele institutii guvernamentale in subordinea Ministry of Trade and Industry), precum si cu concursul Ambasadei Romaniei la Singapore, Ambasadei Germaniei, Ambasadei Austriei, Austrade-Government of Australia, SOPEXA, etc.

Publicitate
IWCB

La aceasta editie a targului, au participat circa 450 firme, sub pavilion national sau independent, din peste 20 tari ca de exemplu: Franta, Italia, Anglia, Spania, Portugalia, Germania, SUA, Australia, Noua Zeelanda, Argentina, Chile, Brazilia, Africa de Sud, Grecia, Ungaria, Moldova, Portugalia, Serbia, Elvetia, Venezuela, Vietnam, Mexic, India, Tunisia, Coreea, etc. Potrivit estimarilor organizatorilor, targul a fost vizitat de peste 15.000 vizitatori din 40 tari.

Pentru a patra oara consecutiv, Ambasada Romaniei a obtinut un stand gratuit, in care si-au expus si promovat vinurile firmele SERVE, Halewood Romania si Vinterra International, membre ale APEV Romania.
La ceremonia de deschidere a targului a participat dna Jessica TAN, Membru al Parlamentului Republicii Singapore, Vice Presedinte al Comisiei pentru Finante, Comert si Industrie, care a rostit principala alocutiunea de deschidere a manifestarii si care, in fruntea delegatiei oficiale a organizatorilor, a vizitat standul Romaniei.
Delegatia oficiala singaporeza a fost intimpinata de domnul Dr. Silviu IONESCU, Insarcinat cu Afaceri a.i. si domnul Nicu MANOLACHE, Consilier economic, iar prezentarea vinurilor romanesti a fost facuta de catre doamna Ileana DUMITRU, Director la societatea comerciala SERVE.

Publicitate
IPPU

Partenerii au facut comentarii favorabile privind calitatea vinurilor degustate si si-au exprimat optimismul privind reusita actiunilor de promovare a acestor produse in Singapore si alte tari din Asia de sud-est.
Reamintim ca Biroul de Promovare Comerciala si Economica a intreprins multiple demersuri pentru popularizarea participarii romanesti la acest targ, trimitand invitatii scrise si discutand personal cu numerosi reprezentanti ai comunitatii oamenilor de afaceri, corpului diplomatic acreditat la Singapore si mass-media (i.a. Appetite, Food & Beverages etc.). De altfel, editia din luna octombrie 2007 a revistei „Appetite” a cuprins un reportaj, pe doua pagini, despre industria de vinuri a Romaniei.