Penfolds a sustinut prima degustare online din lume

Vinificatorul-sef al gigantului Penfolds, Peter Gago, a sustinut prima degustare „online” din lume, in timpul targului anual Vinexpo, din Bordeaux. Gago a ales pentru acest eveniment legendarul Bin 389 (fostul „Baby Grange”), ale carui editii din sase ani au fost degustate simultan in 11 tari, din Bahrain pana in Noua Zeelanda, informeaza Decanter.

Publicitate
Excursii

Webcast-ul interactiv a adus in fata participantilor si trei dintre cele mai bune recolte din istoria moderna a Penfolds – 1976, 1986 si 2006.

Pentru a se putea adresa tuturor invitatilor, Gago a fost nevoit sa imparta degustarea in doua sesiuni, de dimineata si de dupa amiaza, astfel incat sa fie gasite ore rezonabile pentru toate meridianele: Orientul Mijlociu si Asia in sesiunea de dimineata, Europa si Statele Unite – in cea de dupa-amiaza.

Publicitate
Excursii

„Lumea Noua s-a indepartat deseori de conventiile inradacinate in ceea ce priveste metodele de producere a vinului. Nu gasesc nici un motiv sa nu facem acelasi lucru si cu felul in care degustam vinul”, a spus Gago in deschiderea evenimentului.

Conform oficialilor Penfolds, este pentru prima oara cand o asemenea degustare are loc simultan in atatea locatii de pe glob, si este condusa online, prin webcast.