Pernod Ricard UK: imbuteliem vinul la destinatie din respect pentru mediu!

Simon Thomas, director general Pernod Ricard UK, a dezvaluit publicatiei The Drinks Bussiness motivele pentru care gama Classic a brandului Jacob’s Creek (Australia) a fost imbuteliata anul acesta in Regatul Unit.

Publicitate
Excursii

„Aceasta decizie a fost luata nu din perspectiva reducerii costurilor, ci  din grija grupului producator de a reduce impactul nociv asupra mediului. Aceasta actiune vine in completarea altor masuri luate in aceeasi directie, printre care utilizarea buteliilor din sticla usoara (care prin reducerea cu 27 % a greutatii protejeaza atat mediul cat si bugetul producatorului). Pentru conservarea calitatii, vinurile au fost expediate in containere de inox si un oenolog de la Jacob’s Creek s-a deplasat la destinatie in momentul receptiei vinului pentru a supraveghea respectarea standardelor de calitate”, a declarat Simon Thomas.

Aceasta masura permite reducerea cu 23 % a emisiilor de dioxid de carbon rezultate in urma activitatii de productie a vinurilor. Un alt argument ecologic care pledeaza in favoarea imbutelierii in Regatul Unit este posibilitatea de reciclare a sticlei in proportie de 95 %. In Australia acest procent este mult mai mic.

Publicitate
Caloian

Nu este de neglijat nici argumentul economic al acestei initiative: imbutelierea vinului in tara importatoare duce la reducerea apreciabila a costurilor de productie, daca ar fi sa luam in calcul doar scaderea volumului de marfa transportata.

Conform declaratiilor reprezentantilor Jacob’s Creek, in acest moment doar gama Classic este imbuteliata in Regatul Unit. Celelalte vinuri fiind mult mai scumpe si volumul de vanzare mult mai mic nu justifica imbutelierea la destinatie.

Constellation Europe este un alt mare grup de vinuri care a apelat la aceasta varianta de imbuteliere si care a deschis in acest scop o noua unitate de imbuteliere langa Avonmouth in Regatul Unic, cu capacitatea de 57 de milioane de sticle. De asemenea, grupul Fosters EMEA a crescut importurile de vin in vrac in UK cu 31.000 butelii in 2010, iar importatorul britanic Bibbendum a initiat importurile de vin in vrac din America de Sud, Africa de Sud si a SUA.