Peste 200 de vinuri degustate la GoodWine Brasov

goodwine-brasovPeste 20 de producatori, importatori si distribuitori de vin premium si-au prezentat portofoliul de produse la Salonul de Vinuri GoodWine, eveniment desfasurat intre 11 si 13 iunie 2010 la International Trade Center din Brasov, potrivit unui comunicat de presa dat de organizatori. Expozantii prezenti la GoodWine au provenit din Romania, Franta, Spania, Bulgaria, Republica Moldova, Argentina, Ungaria.

Publicitate
Velvet

In cadrul evenimentului au fost prezente peste 200 de vinuri, din care 20 de sortimente lansate in premiera in cele trei zile ale Salonului de Vinuri GoodWine Brasov. Dintre lansari amintim: Crama Girboiu, Gama Livia – Roze, Crama Oprisor – Gama La Cetate Miracol, Senator Prodimpex Gamele Varius si Senator Private Collection, Vinarte – sortimentele Castel Starmina Roze 2009, Castel Starmina Tamaioasa Romaneasca 2009 si Castel Starmina Negru de Dragasani 2008.

Wine Distribution, importator de vinuri premium din Franta, a lansat peste zece sortimente de vin. Din Spania a fost prezent la Goodwine Brasov importatorul UCIR, care va lansa gamele Robledal, Silentium, Abancay.

Publicitate
Velvet

Din Argentina au venit la Salonul de Vinuri Goodwine Brasov vinurile premium ale familiei argentiniene Michel Torino, viticultori cu o traditie de peste 100 de ani.

Avav Nord, importator de vinuri din Ungaria, a prezentat la Goodwine Brasov peste 20 de sortimente de vin.

Cramele Recas au prezentat peste 30 de sortimente de vinuri din gamele Bag in Box, SCHWABEN WEIN, Castle Rock, V-Drinks, Cocosul si La Putere.

Printre expozantii Salonului Goodwine Brasov s-au aflat: Cramele Rotenberg, Domeniile Ostrov, Domeniile Samburesti, S.E.R.V.E., Vie Vin Vanju Mare, Budureasca, Elite Wine, Garling Collection, UCIR – vinuri import Spania, Bristot, ITU Refrigeration.

Pe parcursul celor trei zile, au avut loc degustari de vinuri si show-uri gastronomice, in cadrul carora au fost asociate preparatele pregatite de maestrii in arta culinara cu vinuri selectionate dintre cele prezente la standuri. In spatiul dedicat demonstratiilor de gatit, Restaurantele Ramada, Keller Steak House si Edelweiss Poiana Brasov au incantat vizitatorii cu cele mai alese meniuri.

Pe toata durata targului, Master of Ceremony, a fost cunoscutul degustator, scriitor si initiatorul proiectului evinoteca.ro, Catalin Paduraru. Presedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, Doru Dumitrescu, a facut degustari culinar-oenologice.

“Good Wine Brasov 2010 – a insemnat o etapa de pionerat, absolut necesara. Editiile de la Bucuresti au aratat ca exista apetit si ca piata incepe sa se maturizeze. Organizarea unui salon la Brasov a insemnat curaj si asumare, responsabilitate pentru popularizarea mesajului vinului de calitate. O mentiune speciala: vizitatorii au putut degusta, de pilda, vinurile producatorului care a luat premiul cel mare pentru vin rosu in cadrul celui mai prestigios concurs de profil din lume- Mondial du vin: Michel Torino din Argentina. La inaltime au fost si producatorii romani care au prezentat toate probele premium pe care le au in portofoliu. Prezenta pe intreg parcursul evenimentului a mai multor membri ADAR dovedeste nivelul ridicat de pozitionare profesionala si buna colaborare cu specialistii domeniului. Astept cu nerabdare “editia de toamna” Good Wine Bucuresti!”, a declarat Catalin Paduraru, critic de vin.

Organizatorii pregatesc si editia de toamna a Targului International de Vinuri Goodwine, care va avea loc intre 26 si 28 noiembrie 2010, la World Trade Plaza. Peste 20 de producatori din Romania si importatori sunt deja inscrisi la aceasta editie.