Peste 300 de probe vor fi jurizate in cadrul Premiilor de Excelenta Vinul.Ro 2010

Aproape 320 de vinuri romanesti si straine vor fi degustate de catre juratii concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010.

Publicitate
Domeniul Bogdan

In noua sectiune a concursului destinata vinurilor non-retail (etichete distribuite doar in Hoteluri, Restaurante, Cafenele sau firme de Catering, in magazinele specializate de bauturi sau in magazine de tipul cash & carry) au fost inscrise 164 de etichete din Romania, Rep. Moldova, Bulgaria, Argentina, Australia, Spania, SUA, Franta, Spania, Chile, Ungaria si Georgia, provenite de la producatori si importatori de vinuri din Romania, Bulgaria si Republica Moldova. In categoria de jurizare destinata vinurilor cumparate direct din retail vor intra peste 150 de vinuri romanesti.

Juriul international al celei de-a II-a editii a “Premiilor de excelenta Vinul.Ro” va fi si mai numeros decat cel de la editia de anul trecut. Comisiile de jurizare vor fi compuse in majoritate din jurnalisti straini specializati in domeniul vinului, de la publicatii cu traditie, reputatie si notorietate din diferite tari europene. Acestora li se vor alatura specialisti romani, membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania.

Publicitate
IWCB

Degustarile pentru toate seriile se vor realiza in orb, garantandu-se un anonimat total al probelor, singurul indiciu prezentat juratilor fiind anul de recolta. Secretizarea si organizarea probelor in concurs va fi realizata de catre Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania. Vinurile degustate sunt evaluate urmarindu-se fisa de degustare Vinul.Ro, inspirata dupa modelul sugerat de Organizatia Internationala Vitivinicola.