Petrecere americana cu vinuri si fructe de mare (galerie foto)

10Resedinta ambasadorului SUA la Bucuresti a fost la sfarsitul lunii mai locul de desfasurare a unui eveniment mai special in cadrul careia vedetele au fost vinurile californiene, asociate unor preparate gastronomice specifice bucatariei americane din fructe de mare, cartofi dulci si… merisoare.

Publicitate
Casa Timis

Evenimentul s-a bucurat de un real succes de casa, printre participanti numarandu-se Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, parlamentari din comisiile de agricultura, reprezentanti ai mediului de afaceri, manageri de restaurante, importatori si distribuitori de vinuri si produse alimentare, dar si reprezentanti media. Gazda evenimentului, Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a tinut sa precizeze in discursul sau ca piata din Romania reprezinta o tinta importanta pentru companiile americane si ca produsele prezentate in cadrul evenimentul – fructele de mare, merisoarele si vinurile, devin din ce mai atractive pentru consumatorii romani. Cu aceasta ocazie, cei prezenti au putut face cunostinta cu „Ambasadoarea Merisorului” in Romania, in persoana Ancai Rusu, prezentatoare de stiri la Antena 1 si blogger culinar.

13

Publicitate

Si cum homarii giganti, pestii, pisicile de mare si scoicile St Jaques nu au fost aduse doar pentru a fi expuse, ele au urmat cursul natural catre farfuriile invitatilor, trecand mai intai prin cutitele si grill-ul lui Bernd Kirsch, Executive Chef al hotelului Radisson Blu si ale ajutoarelor sale.

Vinurile au fost aduse la eveniment de catre cei mai activi importatori de pe piata autohtona. Heinrig Distribution a venit cu doua premiere pentru Romania: Chardonnay Ghost Pines 2011 si Cabernet Sauvignon Louis M. Martini 2009, dar si cu o recolta 2010 a vinului Rancho Zabaco Zinfandel si cu Muscat Ottonel Gallo. Cramele Recas a venit la petrecere cu vinurile Woodbridge by Robert Mondavi (Fume Blanc 2008, Chardonnay 2011 si Shiraz 2010), iar Crama Oprisor, cu vinurile Beringer, unul dintre pionierii vinului californian, a carei istorie se confunda cu cea a vinurilor din aceasta regiune. Lerida, in afara de vinurile Kendall-Jackson din apreciata gama Vitners Reserve, a prezentat tot in premiera vinurile produse de Francis Ford Coppola, din gama Diamond Collection si spumantul Sophia Rose.

Foto credit – Paharnicul.ro