Piața Sfatului din Brașov așteaptă Sărbătorile cu un Stradivari nou (galerie foto)

“În fiecare farfurie pe care o creez, se reflectă pasiunea mea pentru arta culinară și frumos”, își afirmă Alexandru Vreme crezul. Ambiția și pasiunea lui, precum și un trecut profesional care confirmă prin fapte vorbele frumoase, au fost motivele care i-au îndemnat pe proprietarii unuia dintre cele mai cunoscute localuri brașovene să-i încredințeze lui Alexandru misiunea unei “revoluții” la Bistro Stradivari din Piața Sfatului din Brașov.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Alexandru Vreme a început de tânăr – la 19 ani – această meserie care i-a devenit vocație. Și nu s-a oprit din învățat. Azi, la 27 de ani, are sarcina să-i convingă deopotrivă pe localnici și pe turiști că merită să includă Bistro Stradivari pe lista lor scurtă de preferințe de ieșit în oraș. “Țintim în proporție de 80% clienți locali și 20% turiști”, spune Alexandru, care e convins că brașovenii simt nevoia și merită un astfel de loc. “Mâncarea, serviciile, designul localului – toate sper să recomande acest restaurant ca o destinație favorită în primul rând pentru localnici”, spune el.

Stradivari bistro detaliu subsol WEBUn meniu scurt (mai puțin de 30 de poziții), de inspirație nouvelle cuisine (“chic cuisine”, cum spune Alex), lucrat cu creativitate și pasiune, în care sunt strecurate elemente din gastronomia veche italiană, dar și câteva mâncăruri românești interpretate modern, în viziunea personală a Chef-ului, sunt pietrele de temelie pe care se întemeiază noua gastronomie de la Stradivari. Tartar de ton cu ulei de ghimbir și crumble din semințe de pin (36 lei), porchetta cu ridichi murate în casă (30 lei), supă cremă de cartofi cu bacon crocant și inimă de roșie (16 lei), piept de rață a la plancha cu piure de dovleac copt (65 lei), file de doradă cu piure de țelină și fenicul (40 lei), macarons cu cremă de vanilie și ganache de ciocolată cu cardamom, totul preparat în casă (21 lei) sunt câteva dintre mâncărurile cu care s-a lansat, la începutul lui decembrie, noua viziune a vechiului bistro. Nu lipsesc, cum spuneam, nici câteva “clasice românești” aduse de Alex Vreme în secolul XXI: o tochitură “altfel” (26 lei), ardei umpluți, cu sos de roșii, gătiți “sous vide” (27 de lei) sau plăcinta cu mere și înghețată de vanilie făcută în casă după o rețetă proprie (15 lei).

Publicitate
IPPU

Dacă lista de bucate de la Stradivari Bistro este una scurtă, așa cum e de așteptat în cazul unui local cu ambiții gastronomice, în schimb cea de vinuri este foarte diversificată și vastă – cu zeci de vinuri din import și tot pe-atâtea de la cele mai valoroase crame din România. Localul a fost unul dintre cei mai importanți parteneri ai Premiilor de Excelență Vinul.Ro derulat în 2014 la Brașov, bucurându-se încă de atunci de aprecierile juraților români și din străinătate, iar încă dinainte de acest eveniment restaurantul a găzduit numeroase evenimentele de promovare a culturii oenologice și culinare.

“Vreau să-mi mulțumesc clienții”, spune Vreme, care crede că – în afară de cunoștințele sale și de puterea de muncă a lui și a echipei – faptul că bucătăria folosește pe cât posibil ingrediente locale și de sezon reprezintă un atu important al noului concept. “Intenționăm să schimbăm meniul cam odată la patru luni. Ne-am propus ca în primele trei luni de la relansare să devenim cunoscuți și gustați de către clientela locală, astfel încât aceasta să aibă încredere în continuare în noi și să încerce și noutățile pe care le vom aduce sezonier”, spune Chef Vreme.

O ascensiune profesională rapidă, cu mai multe restaurante de top din Brașov în cartea de vizită; un business propriu în domeniu (restaurantul Gourmet); participări, semifinale și două finale la concursurile de gastronomie din România (Metro Chef și Arena Bucătarilor) și două medalii de bronz la “Olimpiada culinară” de la Erfurt, Germania – acestea sunt, pe foarte scurt, câteva repere care jalonează drumul spre autoperfecționare al unuia dintre cei mai tineri și ambițioși chefi din orașul de sub Tâmpa, Alexandru Vreme

Bistro Stradivari
Piața Sfatului, Brașov
Telefon: 0720.151.855
www.stradivari.ro
E-mail: office@stradivari.ro; restaurant.stradivari@gmail.com
Facebook/BistroStradivari
Program: zilnic, între 10.00 și 23.00