Picadilly

Rating:♣♣♣♣♣ Preturi: €€€€€

Publicitate
Oprisor

Vine vara, bine-mi pare / In gradina stau ferit de soare!

picadilly-ograda-1

Publicitate

Sigur, versurile de mare tandrete si finete de mai sus ar putea sa vi se para – recunosc – de tristete. Gradina de la Picadilly, care mi-a dezlantuit asemenea lirisme, merita cu siguranta un poet mai inspirat. In primul rand, fiindca e ca o oaza de verdeata in centrul unui oras – mai e nevoie sa-l numesc? – in care, foarte curand, vom face picnic pe terasele zgarie-norilor. Cand intri in ograda de la Picadilly uiti cu totul de praf, masini, zgomot. E inconjurata de ziduri din toate partile si abunda, pur si simplu, de verdeata. Mai are si o alta mare calitate: e foarte prietenoasa, fara sa fii totusi nevoit sa-ti intrerupi conversatia la masa din cauza ca alaturi vorbeste cineva.

Ospatarii sunt suficient de atenti si rapizi pentru un asemenea stabiliment, care altfel ar putea cadea victima propriului succes, devenind supraaglomerat. Se poate manca aici si pizza facuta intr-un apetisant cuptor cu lemne, dar si alte chestii, mai simandicoase, gen snitel de pui cu piper verde, degetele de pui cu sos de iaurt sau de rosii cu usturoi (nu va speriati, nu e vorba de gherute de pui, ci de fasii din piept de pui, facute pane), pastravi, muschi de vita cu sau fara sos de branza. Lista de vinuri nu exceleaza prin varietate, insa poti gasi prin ea niste Cotnari, Vinul Cavalerului sau Prahova Valley cu care sa-ti astamperi nu doar setea, ci si pofta.

picadilly-intrare-2

Evident, atasata terasei exista si o cladire cu mese in interior, unde decorul este minimalist, stil “trattoria”, destul de agreabil. Asa ca, daca ploua, eventualii fericiti care mai apuca un asemenea eveniment in contextul incalzirii globale a Bucurestiului au unde sa se adaposteasca.

Picadilly
Str. Voinicului Nr. 7, Bucuresti
Tel: 021-321.48.90; 0729-60.54.38