Portretele vinului din… vin (galerie foto)

Intotdeauna s-a vorbit despre stransa legatura intre lumea artelor si cea a vinului. Ultima inventie unei tinere americance reprezinta o imbinare mult mai stransa intre cele doua domenii prin faptul ca vinul este utilizat pe post de culoare in pictura. Nu este prima data cand vinul, in special, cel rosu este folosit ca vopsea pentru panzele artistilor. Insa, artista de 29 de ani, Amelia Fais Harnas, este inventatoarea unei tehnici mai speciale, tusele de vin de pe panza semanand foarte mult cu petele lasate de vin pe materialele textile sau pe hartie.

Publicitate
Ravago

Ideea de a picta cu vin mi-a venit treptat, pe parcursul a catorva ani. Ma intrebam daca vinul ar putea fi folosit ca pigment pentru portretele mele si am inceput sa experimentez cu vin de Cahor. As vrea sa fi putut spune ca a fost o intamplare, ca am varsat paharul de vin si am vazut fata lui Isus, dar, in realitate, ideea a venit ca urmare a unor serii de ce s-ar intampla daca. Acum ma intreb ce efecte ar avea asupra lucrarilor mele vinurile de calitate si planuiesc sa experimentez cu o serie de soiuri din regiuni viticole renumite pentru a vedea cum patrund in panza pigmentii, zaharul rezidual si taninurile”, a declarat autoarea, citata The Drink Bussines. In ceea ce priveste durata de viata a portretelor, Amelia inca nu are un raspuns concret, insa face tot posibilul sa stabilizeze cat mai bine pigmentii din vin pe panza.

Pretul unui astfel de portret este destul de ridicat, ajungand si la 1000 de dolari, tinand cont de faptul ca materia prima necesara este doar un pahar de vin.

Publicitate
IPPU

Amelia Fais Harnas intentioneaza sa se mute la Paris si sa faca portrete folosind vinuri frantuzesti renumite.