„Povestiri carciumaresti” pe muzica lautareasca de calitate

carte-cd-vinulroVinul.Ro si Intercont Music au semnat un parteneriat de colaborare pentru promovarea cartii „Povestiri carciumaresti”. Astfel, cartea editata de Vinul.Ro va fi vanduta impreuna cu CD-ul „La Salul cel negru”, o selectie de cantece lautaresti de calitate interpretate de Maria Tanase, Dona Dumitru Siminica si Faramita Lambru.

Publicitate
Caloian

Pachetul „Povestiri carciumaresti – La Salul cel negru” va fi disponibil in librarii si in retelele de retail din toata tara incepand cu 1 iulie, la pretul de 29,9 lei.

Lista de melodii disponibile pe albumul „La Salul cel negru”:
01. Mosule, te-as intreba 7:22
02. La Calul Balan 2:43
03. Inel, inel de aur 5:57
04. Lelita floare 4:03
05. Cine are fata mare 6:34
06. La crama din Dragasani 3:23
07. Am iubit si-am sa iubesc 2:27
08. Afara e intuneric 6:14
09. Sapte vai si-o vale adanca 3:48
10. Foaie verde trei smicele 4:15
11. La Salul cel negru 3:37
12. Trei focuri ard pe lume 4:37
13. Hora lui Faramita 2:07 

Publicitate
Caloian

Cartea „Povestiri carciumaresti” este atat o incursiune in „bunele” sau „mai putin bunele” practici din industria ospitalitatii de la noi, dar si o colectie de „legende urbane” demontate sau explicitate, cat si una de studii de cazuri de succes. Sunt abordate aspecte din interactiunea cotidiana a clientului cu restaurantele (personaje precum „carciumarul comunist”, „ospatarul indolent”, un dictionar de termeni uzuali, o discutie despre marimea si necesitatea tips-ului, un cod de bune purtari ale clientului si ospatarului, cateva conflicte uzuale si cele mai bune cai de rezolvare ale lor, metode de gestionare si de motivare a resursei umane in localuri etc).

Autorii realizeaza si o serie de interviuri exploratorii cu managerii unor „retete de succes”: de la restaurante-obiectiv turistic, precum „Caru cu Bere”, la restaurante de retea precum „La Mama”, restaurante „de cartier” sau restaurante de familie, ca „Violeta’s Vintage Kitchen”, firme specializate in catering ori restaurante de hotel.