Premiantii vinului romanesc

Gala Vinului Romanesc 2008 si-a desemnat pentru a cincea oara premiantii, in prezenta a peste 250 de invitati, in cadrul unui eveniment organizat de catre Patronatul National al Viei si Vinului si WBF/GTZ Romania. Astfel, cu acest prilej au fost acordate premiile anuale ale industriei.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Potrivit comunicatului oficial al organizatorilor, CARL REH WINERY a primit din partea Clubului Presa de Vin (CPV) premiul pentru producatorul cu cea mai buna campanie de promovare pentru editia limitata „Erotikon”, realizata de freelancerul George Moisescu. De asemenea, CPV a oferit VINCON VRANCEA, premiul special „LA PORTILE ORIENTULUI” pentru gama „LEVANT”, pentru noua gama de vinuri lansata in piata.

CRAMELE RECAS a primit premiul pentru cel mai important exportator de vin romanesc („Frunza” – Pinot Grigio, in Anglia) dar si un premiu special din partea revistei Academia Catavencu, pentru vinul Syrah, argumentatia cu bataie lunga a „Catavencilor” fiind „Pentru ca a demonstrat ca strainii se simt bine in viile romanesti!”.

Publicitate
Caloian

CRAMELE HALEWOOD ROMANIA au in acest an, in opinia revistei Playboy Romania (care a oferit un premiu special acestui producator), „cel mai senzual vin romanesc” – Feteasca Neagra – Private Reserve 2006.

MURFATLAR ROMANIA are cel mai medaliat vin romanesc participant la concursurile internationale recunoscute de Organizatia Internationala a Vinului – Lacrima lui Ovidiu 12 (2 medalii de aur si 3 medalii de argint).

COTNARI isi mentine pozitia de lider in privinta celui mai bine vandut vin alb cu denumire de origine controlata (Grasa de Cotnari). Un alt premiu obtinut de companie este „Oenologul anului 2008″, prin Ionut Malutan.

JIDVEI – a primit doua premii: cel mai bine vandut spumant cu denumire de origine controlata (Margaritar Alb) si premiul pentru cea mai extinsa suprafata infiintata cu vita de vie (250 hectare).

De asemenea, in cadrul Galei a avut loc si un concurs pentru desemnarea „Reginei Vinului”. Moldova a demonstrat din nou ca este renumita si pentru femeile frumoase, obtinand prin Printesa de Cotnari titlul de „Regina Vinului”. Aceasta va reprezenta vinul romanesc la manifestari specifice in tara si in strainatate in cursul anului viitor.

Cu aceeasi ocazie, Patronatul National al Viei si Vinului a acordat premiul „Jurnalistul de vin al anului 2008″ lui Cezar Ioan, fondatorul website-ului www.vinul.ro si al revistei lunare tiparite cu acelasi nume.