Piata Dorobanti din Bucuresti a devenit un „must go” pentru amatorii de peste si fructe de mare. Aceasta pentru ca, de curand, aici functioneaza „Raionul de Peste”, un loc in care, pe langa faptul ca se pot aproviziona cu produsele preferate, oamenii pot incerca diverse preparate gourmet, realizate la fata locului de un bucatar extrem de talentat. Aceste preparate pot fi luate si la pachet si, mai mult, daca esti client fidel, poti beneficia de serviciile bucatarului chiar la tine acasa, in cazul in care vrei sa-ti impresionezi oaspetii cu o masa de peste cu adevarat deosebita. Acest concept, o noutate pentru Romania, este des intalnit in tarile mediteraneene, dar si in orasele care dau tonul in materie de gastronomie, precum New York, Tokyo sau Londra. Dupa parerea noastra, singura problema a locului este ca, in momentul de fata, nu are aprobare pentru comercializarea de vin.
Potrivit proprietarului Florin Munteanu, „Raionul de Peste” poate oferi, in acest moment, peste 50 de sortimente de peste si fructe de mare proaspete, urmand ca, pe viitor, aceasta oferta sa se mareasca. Primul pas se va face cu stridiile, pe care „Raionul de Peste” le va importa din Franta.