Premiera nationala: Feteasca neagra Vinul Cavalerului

Vineri, 3 noiembrie 2006, la hotelul City Plaza din Cluj-Napoca, in premiera nationala, SERVE va lansa Feteasca neagra – Vinul Cavalerului. Cu acelasi prilej, in fata unei audiente selecte, de cateva sute de invitati, producatorul din Ceptura va prezenta si noua gama de vinuri grupate sub eticheta Terra Romana. Lansarea va fi precedata de o conferinta de presa, la ora 11.30.

Reamintim ca SERVE este prima investitie straina in vinul romanesc (1994), fondata de contele francez Guy Tyrel de Poix in zona centrala a podgoriei Dealu Mare (la Ceptura), in asa numita “patrie a vinurilor rosii”. Productia limitata, plantatiile atent supravegheate, culesul manual, tehnologiile avansate folosite in vinificatie, contributia unor echipe de enologi cu experienta internationala dar si politicile de marketing practicate au impus, in timp, gamele SERVE in randul celor mai cunoscute vinuri de calitate din Romania (Vinul Cavalerului, Cuvee Charlotte, Cuvee Amaury, Millenium), multiplu medaliate la concursuri interne si internationale.

FETEASCA NEAGRA – VINUL CAVALERULUI

Soiul de struguri: Fetesca Neagra
Miros: cafea, piper, violete de padure, mirodenii
Gust: arome de prune uscate si coacaze, structura echilibrata, persistenta
Cu ce meniu se serveşte: carne rosie, vanat
Temperatura de servire: 180C

Feteasca Neagra este cel mai prestigios soi de struguri rosii al Romaniei. Caracterizat prin arome complexe in care se disting prune uscate, mure si chiar piper, acest soi dificil este deosebit de sensibil la putregai. Depinzand de conditiile climatice ale fiecarui an de recolta, culoarea acestui vin, de la rubiniu delicat la violet profund este un indiciu sigur al potentialului de invechire.

Prin echilibrul deosebit si finetea parfumului, Feteasca Neagra 2005 din gama Vinul Cavalerului este ideala pentru gratar, preparate din carne rosie cu sos si branzeturi.