Premii de popularitate – Voteaza-ti vinul favorit

Noi am degustat si am analizat, insa acum este randul tau sa votezi cele mai populare vinuri romanesti. Nominalizarile initiale au fost facute de editorii Vinul.Ro dintre vinurile degustate de-a lungul ultimilor doi ani. Daca una dintre preferintele tale nu se afla pe aceasta lista, poti face propuneri la sectiunea comentarii.

19 thoughts on “Premii de popularitate – Voteaza-ti vinul favorit

 1. Buna ideea! Din pacate nu am putut degusta decat cateva, fie ca nu sunt de gasit, fie ca sunt mai scumpe. Noroc cu manifestarile gen Vin Vest! Asteptam clasamentele finale si comentariile redactorilor de specialitate de la Vinul.ro.

 2. felicitari. o selectie mai mult decat ok. poate asa ceva si pe viitor…eventual pe vinuri specifice tari producatoare

 3. sa votam si cel mai bun Aligote de Romania, Gramma – Iasi, Bucium, Visani – Casa Olteanu

 4. Pe departe, cel mai bun Sauvignon Blanc românesc pe care l-am degustat anul acesta (în raport calitate-preț la palierul sub 25 RON) este Senator – Varius 2009. O splendoare, dar și o lecție de tipicitate și echilibru (acidiate, alcool, buchet și caracter gustativ) de găsit chiar la Supermarket – ceea ce-l face, nu-i așa, o pasăre extrem de rară în oferta generală de vinuri de raft de la noi. Un vin frumos și îngrijit lucrat, cu știință de meserie de la producătorul din Odobești. Aferim!

 5. Sunt multe vinuri romanesti foarte bune. De ex., daca gasiti pe undeva, incercati cabernet sauvignon de Samburesti, 2002. Stie cineva ceva despre acest vin? Sau rose 2007 de la actuala Budureasca?

 6. Toate vinurile facut de DanM sunt super, asta e ! Greu sa spui care din ele e cel mai bun,
  ne surprinde mereu cu noi creatii… Sanatate, ca sa ne bucuram de ele !

 7. oare trebuie sa credem in clasamente in care acelasi producator este pe primul loc? (sau sa deduc ca si-au “mobilizat” cel mai bine amploaiatii??) oare cand vor veni vremurile in care sa avem topuri care sa reflecte “realitatea” din “pahar”? traiasca fata-n iarba si … babanu’!!!

 8. @Costi,
  Vorbesti despre cabernetul de samburesti de 2002 facut de Vinarte? sau de cabernetull facut de Valvis sub marca Domeniile Samburesti sau Chateau Valvis. Rose-ul de la Budureasca l-am baut la goodwine la Brasov in iunie. Nu e foarte impresionant. Terra Romana Rose 2009 SERVE E CREME DE LA CREME in materie de rose-uri in Romania.

 9. ma amuza confratele ce intreaba de Samburesti…..ca iubitor al zonei respective sunt fericit de intrarea dl Valvis in raft…..
  pacat insa ca vine cu vinuri expirate. sa nu incercati cumva cele albe. sunt oribile si foarte foarte vechi. cred 2006. un carciumar imi amintea ca sunt OXIDATEEEEE !!! revin cu impresii despre cele rosii
  poate un articol si degustare in revista voastra nu ar strica

 10. ştie cineva dacă a mai văzut prin ce rafturi de mai găsesc Syrah şi Cabernet La Cetate …????

 11. Cel mai bun vin rosu : Flamboyant Davino;
  Cel mai bun vin alb : Davino Revelatio;
  Cel mai bun rose : Chateau Domenii |Rose 2009 – by the way – nu e topul vostru …

Comments are closed.