Premiile de Excelenta 2010, la Jurnalul de Seara TVR

Cea de-a doua editie a Premiilor de Excelenta Vinul.Ro, eveniment desfasurat in perioada 25-29 octombrie la Centrul Aroma din Bucuresti, a fost prezenta si pe sticla, Departamentul de Stiri al Televiziunii Romane realizand un material despre aceasta manifestare.

Publicitate
Domeniul Bogdan

Reportajul a fost prezentat in cadrul Jurnalului de Seara de la TVR1, joi 28 octombrie.  Mai multe detalii pot fi gasite aici.

Peste 350 de vinuri romanesti si straine au fost degustate de catre juratii concursului Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2010. In noua sectiune a concursului destinata vinurilor non-retail (etichete distribuite doar in Hoteluri, Restaurante, Cafenele sau firme de Catering, in magazinele specializate de bauturi sau in magazine de tipul cash carry) au fost inscrise aproape 170 de etichete din Romania, Rep. Moldova, Bulgaria, Argentina, Australia, Spania, SUA, Franta, Spania, Chile, Ungaria si Georgia, provenite de la producatori si importatori de vinuri din Romania, Bulgaria si Republica Moldova. In categoria de jurizare destinata vinurilor cumparate direct din retail au intrat peste 180 de vinuri romanesti.

Publicitate
IPPU

Juriul international al celei de-a II-a editii a “Premiilor de excelenta Vinul.Ro” a fost mai numeros decat cel de la editia de anul trecut. Comisiile de jurizare au fost compuse in majoritate din jurnalisti straini specializati in domeniul vinului, de la publicatii cu traditie, reputatie si notorietate din diferite tari europene. Acestora li s-au alaturat specialisti romani, membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania.

Degustarile pentru toate seriile s-au realizat in orb, garantandu-se un anonimat total al probelor, singurul indiciu prezentat juratilor fiind anul de recolta. Organizarea probelor in concurs a fost realizata de catre Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania, iar secretizarea de catre Federatia Somelierilor din Romania. Vinurile degustate au fost evaluate urmarindu-se fisa de degustare Vinul.Ro, inspirata dupa modelul sugerat de Organizatia Internationala Vitivinicola.