Premiile de Excelenta Vinul.Ro 2012 – Muzica, paine si sare la Negrini (galerie foto)

Luni, 29 octombrie, a fost ultima zi de concurs. O zi mohorata, rece, care parea ca va influenta decisiv starea de spirit a invitatilor. Dar aceasta situatie a tinut putin, nici 20 minute, mai bine spus, exact atat cat ne-a luat sa imbarcam oaspetii in Citroen-uri si sa parcurgem distanta dintre Avincis si Crama Negrini. Acolo unde Cristina Gheorghe ne-a asteptat in port popular, cu paine si sare si cu un acordeonist talentat. Dar cel mai mare succes l-a avut tuica fiarta, extrem de bine primita in conditiile in care afara nu erau mai mult de 7 grade si burnita. E drept, era si o tuica speciala, invechita 5 ani in butoi de dud, un start perfect pentru o masa traditionala de la care n-au lipsit ciorba de burta si cea de perisoare, curcanul, iepurele si mistretul, pilaful sarbesc si muraturile. Iar vinurile au fost pe masura. Feteasca regala, Sauvignon Blanc, Merlot, plus cele degustate jos, in crama, mai vechi sau inca in diferite stadii de fermentatie sau stabilizare, alaturi de placinte abia scoase din cuptor si de alte minunatii dulci.