Brașov, capitala vinului, 3-8 noiembrie 2015: Premiile de Excelență Vinul.Ro 2015 & Transylvania Wine Fair

Pentru al doilea an consecutiv, Brașovul va deveni, în prima parte a lunii noiembrie, „capitala vinului românesc”: între 3 și 6 noiembrie, aici se vor desfășura jurizările pentru acordarea Premiilor de Excelență Vinul.Ro – ediția 2015, iar de vineri, 6 noiembrie, până duminică, 8 noiembrie, profesioniștii și amatorii de vin din zonă vor putea degusta atât vinurile proaspăt medaliate cât și multe altele, în cadrul Transylvania Wine Fair, care se va desfășura la Brașov Business Park.

Publicitate
IWCB

În plus, față de prezentările și degustările organizate la edițiile precedente ale târgului, o noutate în 2015 o vor reprezenta evenimentele de degustare și party din afara parcului expozițional, care vor avea loc în localuri partenere din oraș, la orele serii, facilitând astfel o expunere sporită a vinurilor participante către consumatori și partenerii de afaceri. De asemenea, campania de promovare a conceptului „Brașov, capitala vinului românesc”, care anul acesta a început cu câteva luni mai devreme și se va derula pe canale media multiple, e de natură să ofere o vizibilitate și o atractivitate mult mai mare decât în anii precedenți.

„Ne mândrim cu faptul că am reușit să aducem sub același acoperiș numeroși expozanți de renume și să avem parte de un public de calitate”, au declarat reprezentanții Kron-Tour EXPO Fairs & Exhibitions, compania organizatoare a Transylvania Wine Fair. „Ne dorim să continuăm același trend crescător, pentru ca evenimentul să fie unul dintre cele mai importante din țară”, au mai anunțat aceștia. Anul acesta, programul evenimentelor din cadrul Târgului va fi unul mai diversificat decât la edițiile precedente, de asemenea.

Publicitate

Premiile de Excelență Vinul.Ro, eveniment de promovare a valorilor vinicole românești ajuns anul acesta la ediția cu numărul VII, va reuni la Brașov un juriu format din enologi și degustători autohtoni și internaționali, somelieri și comunicatori care să ofere celor mai bune vinuri disponibile pe piață recunoașterea binemeritată. În continuare firească a demersurilor începute în 2014, vinurile din soiuri românești vor face obiectul unor evaluări distincte, în încercarea de stimula concurența pentru dezvoltarea acestora și a le face cât mai cunoscute profesioniștilor și amatorilor din țară și din străinătate

Prin localizarea geografică în inima uneia dintre cele mai importante regiuni turistice ale României, prin numărul de operatori în industria ospitalității și distribuție, dar și prin accesibilitate, Brașovul devine de la an la an un oraș din ce în ce mai interesant pentru piața vinului de la noi din țară. Organizarea consecutivă a două evenimente majore de profil – Transylvania Wine Fair și Premiile de Excelență Vinul.Ro – e de natură să sporească interesul general pentru vin și să satisfacă, în același timp, nevoia de informare a consumatorilor și profesioniștilor de pe această piață.

Informații suplimentare despre Premiile de Excelență Vinul.Ro 2015 pot fi obținute de la adresele de e-mail poliana@vinul.ro, horia@vinul.ro sau cezar@vinul.ro. Pentru vizualizarea planului expozițional al Transylvania Wine Fair, poate fi accesat link-ul http://www.expobbp.ro/wp-content/uploads/Vinuri2015.pdf

Puteți vizualiza lista vinurilor medaliate la ediția 2014 a Premiilor de Excelență Vinul.Ro aici, iar detalii despre componența juriilor de la edițiile precedente o puteți găsi aici.