Prima televiziune franceza de vin – interzisa in Franta

41-jr70558-wine-tvPrima retea de televiziune din Franta specializata pe difuzarea de informatii din industria vinului este in pericol de a fi interzisa inainte chiar de lansare, transmite Decanter.com.

Publicitate
Ravago

Televiziunea, numita Edonys, a primit un raspuns deloc pozitiv in ceea ce priveste propunerile preliminare de programe trimise spre aprobare autoritatii de reglementare in media electronice din Franta, CSA.

Potrivit sursei citate, continutul televiziunii va contraveni legii Evin (Loi Evin), valabila doar in Franta, care interzice discutiile, demonstratiile si imaginile ce ilustreaza consumul de vin in contexte pozitive.

Publicitate

„CSA-ul nu ne-a dat inca un raspuns definitiv, dar nu vrem sa ajungem sa fim nevoiti sa negociem fiecare pas cu ei”, a spus Jean-Michel Peyronnet, redactorul sef al Edonys.

„Suntem foarte entuziasmati si vrem sa mergem mai departe cu acest proiect, nu avem timp sa asteptam vestile proaste”.

Pe langa programele despre turismul vinului, profile de producatori si alte formate, Peyronnet planuieste si transmisiuni interactive in care telespectatorii sa poata participa la degustari si la discutii cu expertii in vinuri.

Compania de productie a Edonys, Media Place Partners, inca mai cauta in prezent metode mai prietenoase de distributie, demarand, in acest sens, negocieri cu Marea Britanie, Belgia si Luxemburg.

„Lucrul care transforma acest proiect intr-un scandal este reprezentat de faptul ca nu avem voie sa vorbim despre vin in Franta – tara de referinta a vinului in intreaga lume – decat daca spunem ca este periculos si cauzeaza cancer”, a spus Peyronnet.

„CSA-ul aproba in mod normal programe ce includ violenta, pornografie si scenarii extraordinar de ridicole – dar nu avem voie sa spunem ca vinul este o placere, ca face parte din mostenirea noastra nationala, ca este facut de barbati si femei pasionati”.

One thought on “Prima televiziune franceza de vin – interzisa in Franta

  1. O fi vreo televiziune finantata de Australieni, Cilieni sau Americani 🙂 care planuiesc sa o dea cotita cu vinurile frantuzesti. Alt motiv nu vad… sau poate nu au dat spaga unde trebuia pentru licenta 🙂

Comments are closed.