Primul concurs de vinuri fără taxă de jurizare, în România: IWCB 2016

Primul concurs internațional de vinuri care nu mai percepe taxe de jurizare pentru probele înscrise va avea loc în România, între 26-29 mai. Informația a fost făcută publică pe site-ul organizatorilor International Wine Contest of Bucharest (IWCB), la secțiunea referitoare la Taxele de înscriere, și a fost confirmată telefonic redactorilor Vinul.Ro, în premieră, de către organizatorul concursului, Cătălin Păduraru.

Publicitate
Oprisor

IWCB site„În acest fel, IWCB poate fi principalul instrument de calibrare și comunicare pentru piața vinului din această parte a globului, cu influențe benefice majore pentru toți producătorii de pe oricare continent. Evenimentele asociate, canalele media, expunerea directă către entuziaști și iubitori ai vinului, trofeele, diplomele și însemnele care vor însoți în piață sticlele cu vinurile premiate, constituie elemente de forță în creșterea notorietății, implicit a vânzărilor, a vinurilor de calitate certificată”, se arată pe site-ul IWCB.

Potrivit aceleiași secțiuni de pe site, participanții vor avea de achitat doar costul transportului probelor și eventualele taxe vamale (pentru mostrele din afara Uniunii Europene), iar vinurile vor fi acceptate în Concurs numai după ce au fost receționate oficial de către organizatori, nu mai târziu de 12 mai 2016. Cei interesați pot accesa formularele de înscriere pe secțiunea respectivă a site-ului IWCB.

Publicitate
IPPU

Potrivit site-ului competiției, „IWCB este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONVPV), de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din Romania (ADAR), sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), fiind cea de a XIII-a ediție recunoscută de acest for interguvernamental care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume”.