Primul concurs international de Shiraz

In perioada 31 mai-1 iunie, va fi organizata in localitatea Ampui, Franta, prima editie a concursului international Shiraz du Monde, prima manifestare de acest fel din lume ce isi propune sa medalieze cele mai bune vinuri din soiul Shiraz.
Soiul Shiraz a luat nastere pe pe colinele insorite din nordul Vaii Ronului si inca de atunci a avut un mare succes, raspandidndu-se cu repeziciune in toate regiunile vitivinicole franceze, datorita caracteristicilor sale senzoriale impresionante.
Potrivit organizatorilor, Shiraz du Monde reprezinta o ocazie unica de a strange la un loc si de a descoperi vinurile din soiul Shiraz din intreaga lume, unul dintre scopurile principale ale acestui eveniment fiind recunoasterea sa internationala si popularizarea acestui soi. Distinctiile vor fi acordate pe baza unor criterii de selectie recunoscute la nivel international. Motto-ul sub tutela caruia se va desfasura concursul este „Diversitate, calitate si rigurozitate”, acesta indicand intentia organizatorilor de a da acestui eveniment o nota speciala. Shiraz du Monde este organizat de catre o echipa formata producatori si exportatori de vinuri, cu o experienta de 15 in infiintarea si organizarea de evenimente internationale vitivinicole.

Publicitate