Primul masterclass de Shiraz din Romania, joi, 19 aprilie 2012

Primul masterclass de Shiraz din Romania va avea loc joi, 19 aprilie 2012, incepand cu ora 19:00, gazduit de Hotel Residence Arc De Triomphe (str. Clucerului, nr.19, Bucuresti).

Publicitate
Caloian

Frumusetea soiului Shiraz este data de faptul ca poate avea multiple valente expresive, in functie de tipul de climat din care vine, punand in valoare atat arta vinificatorului, cat si specificul zonei de provenienta. Acest soi vechi frantuzesc a devenit „celebritate internationala” din momentul in care Lumea Noua i-a dat o definitie monovarietala.

Primul masterclass de Shiraz din Romania reprezinta un veritabil duel intre Lumea Veche si Lumea Noua, la finalul caruia vom putea afla unde se situeaza Romania pe harta vinului modern.

Publicitate

Prezentarea va fi sustinuta de somelierul Cristian Baschir (Advanced Level WSET Londra si detinator al Trofeului Somelariei 2008).

Lista celor 14 Shiraz-uri originare din 7 tari ce vor fi degustate in cadrul cursului sunt: Peter Lehmann (Australia), Callia Magna (Chile), Yalumba Y Shiraz (Australia), La Forge Estate (Franta), Crozes Hermitage (Franta), Penfolds Bin 28 Kalimna (Australia), Nederburg Winemaster’s Reserve(Africa de Sud), Kendall Jackson Vintners Reserve (SUA), Nachbil 2008, Nachbil 2009, La Cetate,Cocosul dintre vii, M1 si Adrian Single Vineyard (Romania).

Pretul biletului de 140 lei/persoana include si un meniu alcatuit din: aumoniers, selectie de bruschete, asortiment de tartine cu humus, tartine cu mousse de branza Gorgonzola, medalioane de vitel in sos de ciuperci, medalioane din muschi de porc cu sos de piper verde si cartofi Dauphnoisse.

Locurile sunt limitate, de aceea rezervarile in avans sunt insistent recomandate. Ne puteti contacta la office@vinul.ro sau tel.: 0722 365 008.