Producatorii din Modena, atrasi de piata romaneasca

Principalii producatori din provincia Modena si-au prezentat portofoliul de produse, miercuri, la sediul Camerei de Comert si Industrie din Bucuresti, in cadrul unui workshop la care au participat mai multe companii romanesti. Intalnirea a fost organizata de Camera de Comert si Industrie din Romania, impreuna cu Camera de Comert din Modena, reprezentata de compania PROMEC. Eveniment interesant, insa cu un important minus organizatoric, pentru faptul ca vinurile au fost servite din pahare de plastic de unica folosinta!

Publicitate
Ravago

“Faptul ca producatorii din Modena isi prezinta produsele in Romania semnifica faptul ca aceasta piata reprezinta o tinta interesanta pentru noi. Contactele de afaceri realizate cu partenerii din Romania pana acum pot fi interpretate ca fiind mai mult decat satisfacatoare”, a declarat Giancarlo Zanni, directorul societatii PROMEC.
In cadrul intrevederii s-a pus accent pe contactul direct, producatorii italieni prezentandu-si produsele pentru fiecare participant interesat. Potrivit organizatorilor, s-a apelat la o astfel de prezentare deoarece se considera ca astfel se poate mijloci mult mai eficient contactul cu potentialii parteneri de afaceri. “Camera de Comert din Modena organizeaza foarte des astfel de intalniri, pentru ca sunt mult mai putin costisitoare decat targurile de profil si mult mai eficiente. La targ, din o suta de vizitatori, poate doar zece sunt potentiali clienti. Astfel, ajungi sa economisesti timp si bani”, a mai precizat Giancarlo Zanni.
Economia din Modena este impartita in cinci sectoare distincte: productia de masini, industria ceramica, imbracaminte, sectorul agroalimentar si sectorul medical. Cei prezenti au putut face cunostinta cu renumitele prosciutto di Mondena, formaggio parmigiano, aceto balsamico si vinurile Lambrusco. Producatori italieni prezenti la workshop: Cantina sociale di Puianello, Salumificio MEC- Palmieri, Alis, Garagnani Tiziano, ITALCARNI, Toschi Vignola, Blured Group, Donelli.