Productie mare Cotnari are!

 

IMG_20141005_142927-001

5 octombrie este data cand Dealul Catalina a gazduit deja binecunoscutul Festival-concurs de interpretare a cantecului popular romanesc, Primul Vin apartinand podgoriei Cotnari fiind de asemenea lansat in cadrul aceluiasi eveniment.

Peste 5.000 de participanti au asistat la prezentarea primei creatii 2014 Cotnari, aceasta fiind adusa multimii cu trasura trasa de doi cai albi. Povestea pusă în scenă l-a reprezentat pe domnitorul Stefan cel Mare primindu-l la curtea sa pe paharnicul sef ce aduce vesti bune despre recolta si productia de vin.

Dupa cum a afirmat si Constantin Deleanu, anul 2014 a fost unul darnic, 18 milioane de kilograme de struguri fiind deja recoltate, urmand ca inca 4 milioane de kilograme sa se adauge cantitatii finale.

Cupajul sec (Francusa, Feteasca Alba, Tamaioasa romaneasca) al Primului Vin are o personalitate zvelta si prietenoasa, tineretea vinului regasindu-se in fructozitatea verde accentuata si in aciditatea ridicata. Cele 11,5 grade de alcool au incalzit atmosfera Festivalului, oaspetii sarbatorii fiind incantati si de muzica live a unor artisti precum Dinu Iancu Sălăjanu, Mioara Velicu, Petrică Mâţu Stoian, Aurel Moldoveanu si Antonia.