Protocol de colaborare intre ADAR si Ministerul Turismului

Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Turismului pentru a participa in premiera la Targul de Turism al Romaniei, eveniment care se va desfasura in perioada 15-18 octombrie 2009 la Centrul Expozitional – Romexpo, Blvd Marasti, nr. 65-67, Bucuresti – Romania.
Potrivit unui comunicat de presa, standul amenajat de ADAR , din cadrul targului, va asigura un mediu favorabil intalnirii celor mai prestigioase si reprezentative Asociatii, producatori, accesorii si servicii din domeniul vitivinicol, din tara.
Potrivit membrilor asociatiei, printre principalele obiective ale acestui parteneriat se numara promovarea “Drumul vinului” prin crame, puncte sau centre de degustare ale societatilor viticole, dar si promovarea oricarei societati care desfasoara activitate de turism viticol.
De asemenea, se urmareste si promovarea vinului cu Denumire de Origine Controlata, membri ADAR urmad sa efectueze degustari profesionale de vin, concursuri interactive, aceste actiuni avand ca scop atat educarea publicului consumator privind caracteristicile ş tipicitatea vinurilor romanesti, cat si sprijinirea locatiilor HoReCa in realizarea listelor de vinuri si a asocierii vinurilor in gastronomie.