ProWein 2008: 3,6 ha, 3.200 de expozanti din 45 de tari

George Serban

Targul international de vinuri si bauturi alcoolice ProWein 2008 (ajuns la editia a 15-a) isi deschide portile, la Düsseldorf, in perioada 16 – 18 martie 2008. Potrivit organizatorilor, in acest an sunt asteptati circa 32.000 de vizitatori, atrasi de prezentarile a peste 3.200 de expozanti din 45 de state.

Pe o suprafata de aproximativ 36.000 metri patrati, evenimentul va fi organizat in 8 sectiuni: vinuri, vinuri spumoase, spirtoase (cognac, gin, vodca, brandy, rom, vinars, whisky, lichioruri), apa minerala, accesorii pentru comercializare si gastronomie, IT pentru comercializare si gastronomie, edituri si publicatii de specialitate si servicii.

Printre expozanti se afla si o numeroasa delegatie de expozanti din Romania. La ProWen 2008 participa Agricola Stirbey SRL (Bucuresti); Carl Reh Winery SRL (Bucuresti); Cramele Odobesti SA (Focsani); Cramele Recas SA (Recas, judetul Timis); Halewood Romania SRL (Bucuresti); JIDVEI SRL (Filiala Alba); Patronatul National al Viei si Vinului (Bucharest); SC Astese Production SRL (Bucuresti); SC Cotnari SA (Iasi); SC Murfatlar Romania SA (Basarabi); SC Vinarte SRL (Bucuresti); SC Wine Princess SRL (Arad); Serve Ceptura SRL (Ceptura-Prahova); Vincon Vrancea SA (Vrancea).

De asemenea, la aceasta editie a ProWein 2008 vor fi prezenti si numerosi producatori de vinuri care vor prezenta peste 50 de sortimente de vin de prima clasa provenit din vii cultivate bio-ecologic. Printre cei care expun se afla si membrii Clubului European Bio-Wine (cu un stand de comunicare), Asociatia Bioveritas din Austria, precum si producatorii bio-ecologici germani de la ECOVIN. Marile producatoare europene ale unor astfel de vinuri sunt Franta, Italia si Spania.

Pe langa oferta bogata de produse ecologice prezentate, la aceasta editie a ProWein 2008, vor avea loc si o serie de discutii si seminarii la care vor participa distribuitori si producatori implicati in aceasta industrie. In acelasi timp, prestigioasa publicatie germana VINUM va organiza un seminar cu degustare a carui tema o va constitui “Boom-ul biologic din Austria”.

O premiera pentru acest eveniment o constituie acordarea premiului anual “BioWineCup”, care se acorda celui mai bun vin “bio” al anului.

Una dintre atractiile principale ale targului international ProWein o reprezinta si degustarile de vinuri si bauturi spirtoase, in cadrul carora sunt oferite publicului vizitator peste 1.000 de sortimente diferite de vinuri de origine internationala, grupate in jurul unor tematici modificate de la editie la editie. Acestora li se adauga cele mai rafinate bauturi spirtoase precum si bunatatile din salonul de delicatese “Wine’s best friend”, unde vor fi prezentate sortimente fine de ciocolata cu umplutura pe baza de alcool, caviar, condimente, dulceturi, miere, branzeturi, mustar, uleiuri etc.