Peste 40.000 de vizitatori la ProWein 2010

romanian-wineArticol de Sergiu Nedelea, www.winetaste.ro 

Publicitate
e-vinul.ro

In perioada 21-23 martie 2010, orasul Dusseldorf a gazduit Targul International de Vinuri si Bauturi Spirtoase – ProWein, cea mai importanta manifestare expozitionala de profil. Organizarea si pragmatismul acestui targ aduna laolalta specialistii din bransa vinurilor si a bauturilor spirtoase, precum si pasionatii de vin din intreaga lume.

La aceasta editie a targului ProWein au fost prezenti peste 3.300 de expozanti din intreaga lume. Inca nu a fost facuta statistica privind numarul vizitatorilor, dar se pare ca si in acest an numarul a fost de peste 40.000 de vizitatori. Peste 1000 de vinuri de provenienta internationala au fost puse la dispozitia vizitatorilor spre a fi degustate in standurile special amenajate si in spatiile destinate seminariilor. 

Publicitate
IPPU

romania-214 expozanti din Romania 

Pavilionul cu numarul 3 a reunit expozantii din Italia, Elvetia, Grecia si Europa de Est. Germania a fost prezenta cu producatorii si comerciantii sai de vinuri si spirtoase in pavilionul 4 si intr-o parte a celui cu numarul 5, unde casele de vinuri germane au impartit spatiul cu Franta. Pavilionul 6 a fost rezervat producatorilor din Spania, Portugalia, Chile, Argentina, Paraguay, Africa de Sud, Australia si Noua Zeenlanda. Austria a avut un statut aparte, ocupand tot pavilionul cu numarul 7.

Romania a fost prezenta, prin organizarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in colaborare cu APEV Romania si cu Centrul Roman Pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine – Romania Trade&Investment.

Producatorii romani care au participat anul acesta au fost: Agricola Stirbey, Carl Reh Winery – Crama Oprisor, Cotnari, Crama Olteanu, Cramele Recas, Domeniul Coroanei Segarcea, Halewood Romania, Murfatlar Romania, Senator Wine, SERVE Ceptura, Speed Husi, Vinarte, Vinia Iasi si Wine Princess.