Razvan Macici, oenologul anului 2012 in Africa de Sud

Razvan Macici, vinificatorul sef al cramei Nederburg din Africa de Sud, a fost numit oenologul anului de catre Diners Grup International, anunta publicatia online www.wine.co.za. Trofeul a fost obtinut cu vinurile din gama Private Bin Eminence 2007, vinuri ce vor fi vandute exclusiv prin licitatiile Nederburg. Unul din premiile acordate este si o vizita in una din regiunile viticole ale lumii, castigatorul declarand ca va alege o tara europeana cu traditie in producerea de vinuri de desert. In interviul acordat publicatie Diners Club International, autorul vinului recomanda ca vinul Private Bin Eminence 2007 sa fie asociat aperitivelor bogate, pateurilor, branzeturilor, fructelor si bineinteles deserturilor.

Publicitate
Caloian

Anul trecut, Eminence 2009 a fost declarat vinul competitiei la Five Nations Wine Challenge in Sydney, la care au fost inscrise vinuri din cele mai mari tarile viticole din emisfera sudica: Africa de Sud, Noua Zeelanda, Australia, Argentina si Chile. De asemenea, recolta 2008 a aceluiasi vin a adunat mai multe trofee printre care titlul de cel mai bun vin de desert (nefortificat) la Old Mutual Trophy Wine Show 2011, fiind notat cu 96 de puncte.

Pe langa marele titlu, oenologul roman Razvan Macici a fost premiat si pentru vinurile Winemaster’s Reserve Noble Last Harvest 2010 si 2011, ambele fiind clasificate 5 stele in Platter, ghidul de vinuri din Africa de Sud.

Publicitate
Excursii

Cu trofeul de anul acesta Crama Nederburg a obtinut cel de al treilea titlu pentru cel mai bun oenolog in cele trei decenii de existenta a acestei competitii.

Premiile anuale ale Diners Club Winemaker reprezinta o competitie de sustinere si promovare a industriei vinului. Leaderi si invitati din lumea vinurilor s-au intalnit pentru decernarea premiilor in cadrul celei de a 32 editii ce a avut loc la 3 noiembrie la The Conservatory in Africa de Sud.

Din 2011, Razvan Macici este si enolog-consultant al M1.Crama Atelier.